Στη μητέρα του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Αποστόλου σε συνέντευξη που παραχώρησε, αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο θέλησε ο ίδιος να «κλείσει τον κύκλο», όταν εκείνη έφυγε από τη ζωή.

Ο γνωστός σεναριογράφος σόκαρε το πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον», όταν στη διάρκεια της στήλης της μαγειρικής της εκπομπής αφηγήθηκε μια άγνωστη ιστορία για τη μητέρα του.

«Λίγο πριν “φύγει” η μητέρα μου -πήγε από “τρελές αγελάδες”, ένας άνθρωπος φυτοφάγος, ήταν να γίνει κι αυτό, από τα μοιραία που λέμε- φτάσαμε στην Κρήτη και της λέω: Θέλω να ξεκαθαρίσουμε κάτι μεταξύ μας. Της λέω “επειδή θα πεθάνεις” -ήταν πολύ cool, είχαμε τρομερή σχέση-, μου λέει “από τι θα πάω;”, της λέω “από το μυαλό σου”. Και όντως πήγε από εκεί. Έκανε ο ένας ερωτική εξομολόγηση στον άλλο, ήθελα πιο πολύ να μου πει τα κακά που έχω κάνει, δεν βρήκε η έρμη», ανέφερε αρχικά ο σεναριογράφος.

«Μου είχε πει, όμως, αυτή την κουβέντα που με καθόρισε από εκεί και πέρα. Μου λέει: Ξέρω ότι θα πονέσεις, μάνα σου είμαι, αλλά μαζί με εμένα τελειώνει και ο τελευταίος άνθρωπος που σε ενδιαφέρει η γνώμη του. Μόνο αυτηνής η γνώμη με ενδιέφερε, ίσως ούτε η κριτική των παιδιών μου δεν με νοιάζει, γιατί δεν με ξέρουν. Εκείνη με ήξερε μέσα και έξω. Ακόμα τη μυρίζω και τη νιώθω κοντά μου. Έχει “φύγει” 18 χρόνια», συνέχισε ο ίδιος.

«Βούτηξε» στον τάφο

«Ένα από τα λίγα πράγματα για τα οποία καμαρώνω στη ζωή μου είναι το εξής: Τρία χρόνια μετά τον θάνατό της, πήγαμε με τον τεχνίτη για την εκταφή, ανοίγει την τρύπα και του λέω “πόσα οστά έχουμε;”, μου λέει “260”. Του λέω “φύγε”. Του δίνω ένα 100άρικο, “βουτάω” μέσα και τα έβγαζα ένα ένα τα κόκκαλα. Έκανα και τον “Άμλετ” με τη νεκροκεφαλή της», αποκάλυψε ο Δημήτρης Αποστόλου, σοκάροντας.

«Τα μύρωσα, τα έβαλα σε ένα κουτί και τα κατέβασα στην Αγία Φωτεινή στην Κρήτη, που είναι η γειτονιά της, να νιώθει ότι είναι σπίτι της. Αυτό είναι από τα πράγματα που πραγματικά καμαρώνω πολύ. Έπρεπε να κλείσει ο κύκλος», κατέληξε ο Δημήτρης Αποστόλου, με τους δύο παρουσιαστές να έχουν μείνει «άφωνοι».

Δείτε το απόσπασμα:

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: NDP PHOTO