Δέκα χρόνια μετά το φρικτό ατύχημα στο σκι που καθήλωσε τον σούπερ σταρ πιλότο της F1 οι εκατομμύρια θαυμαστές του αγωνιούν για την πορεία της υγείας του. Τα νεότερα δύσκολα προκύπτουν καθώς τηρείται σιγή ιχθύος από την οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Σουμάχερ είχε το ατύχημα ενώ έκανε σκι με τον γιο του Mick στο γαλλικό χιονοδρομικό κέντρο Meribel. Ο τότε 44χρονος, είχε αποσυρθεί –για δεύτερη φορά- από τη Formula 1, έχοντας επιστρέψει στο άθλημα με τη Mercedes μεταξύ του 2010 και του 2012. Φορούσε κράνος όταν έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο. Ήταν σε κώμα όταν έφτασε σε γαλλικό νοσοκομείο, χειρουργήθηκε αμέσως, υποβλήθηκε σε δεύτερη επέμβαση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε εκείνη την εποχή ότι η κατάσταση του Σουμάχερ ήταν άσχημη και οι χειρουργοί είχαν ανοίξει τρύπες στο κρανίο του για να μειώσουν την πίεση στον εγκέφαλό του. Υπήρξαν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο Σουμάχερ αρχικά απομακρύνθηκε από τον τόπο του ατυχήματος αφού παραπονέθηκε μόνο ότι ένιωθε λίγο ταραγμένος. Μετά το γαλλικό νοσοκομείο μεταφέρθηκε σε ένα κέντρο ανάρρωσης στη Γκρενόμπλ πριν μεταφερθεί στην Ελβετία για να συνεχίσει την ανάρρωσή του τον Σεπτέμβριο του 2014.

Το 2014, η Telegraph ανέφερε ότι ήταν παράλυτος και καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Το 2021 μετά την κυκλοφορία ενός ντοκιμαντέρ του Netflix για τη ζωή του θρύλου της F1, η σύζυγός του, Κορίνα, είπε ότι είναι «διαφορετικός, αλλά είναι εδώ». «Ακόμα μου δείχνει πόσο δυνατός είναι κάθε μέρα», επισήμανε και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να συνεχίσουμε ως οικογένεια. Μένουμε μαζί στο σπίτι, κάνουμε θεραπεία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον Michael καλύτερο και να βεβαιωθούμε ότι νιώθει άνετα. Και απλά να τον κάνουμε να νιώσει την οικογένειά μας, τον δεσμό μας. Ό,τι και να γίνει, θα κάνω ό,τι μπορώ. Όλοι θα το κάνουμε. Και συνεχίζουμε τη ζωή μας».

Πωλούνται προσωπικά αντικείμενα του Σουμάχερ

Η οικογένεια του Σουμάχερ έχει αποφασίσει να πουλάει οτιδήποτε έχει σχέση με αυτόν. Πριν καιρό πουλήθηκε το πρώτο βραχιόλι MZ96 σε δημοπρασία στο Μπόναμς, για 30.000 ευρώ. Το Grand Prix Ιταλίας του 1996 ήταν ένας ιστορικός αγώνας για τον Μίκαελ Σουμάχερ και τη Scuderia Ferrari, καθώς ο Γερμανός θρύλος πήρε την καρό σημαία στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας, έπειτα από 8 χρόνια «ξηρασίας». Το ίδρυμα της οικογένειας Σουμάχερ με ονομασία «Keep Fighting» έκλεισε συμφωνία με την εταιρεία παραγωγής κοσμημάτων, Mongrip, με σκοπό να λανσάρουν ένα νέο αξεσουάρ που ονομάστηκε MZ96.

Είναι φυσικά περιορισμένης έκδοσης, με μόλις 91 κομμάτια διαθέσιμα. Όλα κατασκευάστηκαν από ένα εκ των πίσω ελαστικών Goodyear που είχε στη Ferrari του ο Σουμάχερ σε αυτόν τον ιστορικό αγώνα της Μόντσα.

Ξεπουλάνε τη Ferrari

Μια Ferrari δώρο από τον Μίκαελ Σουμάχερ σε αγαπημένο μέλος της οικογένειάς του είναι διαθέσιμη προς πώληση και παρουσιάζει ιδιαίτερο συλλεκτικό ενδιαφέρον.

Πάνε δέκα χρόνια από τότε που ο θρύλος της Formula 1, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι στο χειμερινό τουριστικό θέρετρο της Meribel που βρίσκεται στις Γαλλικές Άλπεις, στην προσπάθειά του να βοηθήσει ένα φιλικό του πρόσωπο.

Τα χρήματα που ζητούνται φτάνουν στο ποσό των 299.500 ευρώ

Η οικογένεια του Σουμάχερ αυτή τη φορά αποχωρίζεται την Ferrari F430, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη προς πώληση στη χώρα διαμονής του Σουμάχερ στην Ελβετία. Η F430 ήταν το μοντέλο που διαδέχθηκε την 360 στ γκάμα της Ferrari το 2004 και έμεινε στην παραγωγή για τα επόμενα πέντε χρόνια. Έφερε τον ολοκαίνουργιο τότε ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα των 4,3 λίτρων ο οποίος απέδιδε 490 ίππους και έφερε τεχνολογίες απευθείας από τη Formula 1.

Το αυτοκίνητο δόθηκε ως δώρο από τον Mίκαελ στον πατέρα του Rolf το 2005. Αυτό το ιδιαίτερο δώρο φέρει μάλιστα την υπογραφή του θρύλου των τεσσάρων τροχών, ως πλακέτα πάνω από τους κεντρικούς αεραγωγούς αλλά και χειρόγραφα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.

Η οικογένεια του Σουμάρχερ έχει ανεβάσει την αγγελία στην ολλανδική Aaldering Gallery και τα χρήματα που ζητάνε φτάνουν το ποσό των 299.500 ευρώ.