Πλήθος κόσμου συρρέει στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Βασίλη Καρρά.

Λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από το λαϊκό προσκύνημα του Βασίλη Καρρά:

15:30 «Εκατομμύρια Ελληνες τον αγάπησαν»

Στη Θεσσαλονίκη για την εξόδιο ακολουθία του Βασίλη Καρρά βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Βασίλη Καρρά, ενός πολύ μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη, ο οποίος μας κράτησε συντροφιά για δεκαετίες. Ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος που ήθελε να προσφέρει στον συνάνθρωπο του. Τον αγάπησε όλη η Ελλάδα, εκατομμύρια Έλληνες», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι «είναι η ελάχιστη υποχρέωση σήμερα να τιμήσουμε σήμερα τη μνήμη του, το τι περάσαμε κοντά του, με τη μοναδική του φωνή».

15:05 «Δεν έχω κουράγιο να μιλήσω» λέει ο αδελφός του

«Δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να πω κάποια κουβέντα. Σας παρακαλώ, σας ικετεύω, δεν έχω κουράγιο να μιλήσω» είπε στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας ο αδελφός του Βασίλη Καρρά, Δαμιανός Κεσογλίδης.

14:54 Πλήθος επωνύμων στη Θεσσαλονίκη για το τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Καρρά

Η Άντζελα Δημητρίου, ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Κώστας Μακεδόνας αποχαιρέτησαν τον φίλο και συνεργάτη τους

14:17 «Ο Βασίλης δεν λύγισε»

Τον Βασίλη Καρρά αποχαιρέτησε και ο γιατρός Κώστας Μποτσόλης, ο οποίος όπως ανέφερε τον γνώρισε από κοντά τον Αύγουστο του 2022 στο νοσοκομείο.

«Με ρώτησε τι γνωρίζω για την κατάστασή του και με ρώτησε αν «θα κερδίσουμε». Του είπα Θεού θέλοντος θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο γιατρός, που εξήγησε ότι το πρόβλημα της υγείας του ήταν πολυδιάστατο.

«Αρχικά υπήρχαν πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα και έγιναν δυο χειρουργεία και θεραπείες. Δεν λύγισε. Λίγοι θα άντεχαν αυτά που πέρασε. Βλέπαμε έναν άνθρωπο ρωμαλέο και ρεαλιστή» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι ο Βασίλης Καρράς δεν αναζήτησε ποτέ την εύκολη λύση της παραίτησης.

«Δυο φορές τον μετέφερα ο ίδιος στο θάλαμο της ΜΕΘ και πάντοτε έξω από το δωμάτιο ήταν η γυναίκα του. Όταν μιλούσε για εκείνην βούρκωσε. Με βάση όσα πέρασε του άξιζε να είναι υγιής. Αγωνίστηκε όπως είχε μάθει να κάνει από μικρός» κατέληξε ο γιατρός.

14:01 Άντζελα Δημητρίου: «Βασίλη σ’ αγαπώ και θα σε αγαπώ για πάντα»

Τον καλό της φίλο και συνάδελφο αποχαιρέτησε η Άντζελα Δημητρίου.

«Ξαφνικά έμαθα ότι ο αγαπημένος μου συνάδερφος και πάνω απ’ όλα ένας άνθρωπος που τον είχα σαν αδερφό έφυγε. Θέλω να πω συλλυπητήρια στην οικογένειά του να είναι καλά να τον θυμούνται» ανέφερε η τραγουδίστρια.

«Εγώ αυτό που θα θυμάμαι από τον Βασίλη είναι να τον νοιάζομαι… Αισθάνομαι πολύ περίεργα σήμερα, δεν μπορώ να μιλήσω. Καλό Παράδεισο, Βασίλη σ’ αγαπώ και θα σε αγαπώ για πάντα» συμπλήρωσε.

13:52 Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία, συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα

13:30 Το «αντίο» του Γιάννη Ζουγανέλη

12:53 Σκέψεις για πολύωρη παράταση

Το λαϊκό προσκύνημα αναμένεται να κρατήσει για αρκετές ώρες ακόμα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μπορεί να συνεχιστεί έως και τις 9 το βράδυ, λόγω του κόσμου που θέλει να πει το τελευταίο αντίο στο ίνδαλμά του.

12:44 Πούλμαν από την Αθήνα

Το «παρών» στο λαϊκό προσκύνημα αναμένεται να δώσουν και εκατοντάδες θαυμαστές του Βασίλη Καρρά που ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από την Αθήνα με λεωφορεία.

12:32 Ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία

Με παρούσα την οικογένεια, φίλους και αρκετό κόσμο στην εκκλησία ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία του Βασίλη Καρρά.

12:14 «Καλό Παράδεισο»

Όσοι έχουν βρεθεί στο προσκύνημα εκφράζουν με κάθε τρόπο τον θαυμασμό τους στον Βασίλη Καρρά και εύχονται «καλό παράδεισο» στον μεγάλο καλλιτέχνη.

11:49 Παράταση στο λαϊκό προσκύνημα

Το λαϊκό προσκύνημα θα κρατήσει για παραπάνω από την προγραμματισμένη ώρα, καθώς είναι αυξημένος.

11:24 Το βιβλίο συλλυπητηρίων

Δεκάδες θαυμαστές του Βασίλη Καρρά αφήνουν το δικό τους μήνυμα αποχαιρετισμού στον σπουδαίο καλλιτέχνη.

11:10 «Είσαι παντού»

Οι θαυμαστές του Βασίλη Καρρά έχουν σχηματίσει μεγάλες ουρές έξω από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, με κάποιους να τραγουδούν στίχους από τα τραγούδια του. «Είσαι παντού», «Τώρα χαμηλώστε τα φώτα» είναι μερικά από όσα ακούγονται, ενώ κάποιοι δεν θέλουν να πιστέψουν το χαμό του και φωτάζουν «σήκω να μας τραγουδήσεις, Βασίλη».

11:00 Πλήθος κόσμου περιμένει να πει το τελευταίο αντίο στον μεγάλο τραγουδιστή

10:40 Στεφάνια από φίλους και συνεργάτες

Στεφάνια για τον Βασίλη Καρρά έστειλαν οι Καίτη Γαρμπή και Διονύσης Σχοινάς, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Στέλιος Ρόκκος και ο Θόδωρος Ζαγοράκης

10:28 «Αθάνατος»

Με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «αθάνατος» υποδέχθηκαν το όχημα που μετέφερε τη σορό του Βασίλη Καρρά όσοι βρίσκονται στην εκκλησία για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους τραγουδιστή.

10:10 Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα

10:00 Στην εκκλησία η σορός του Βασίλη Καρρά

09:49 Οι θαυμαστές του Βασίλη Καρρά τονίζουν ότι έφυγε νωρίς, ότι μεγάλωσαν με τα τραγούδια του και ότι είναι πολύ στεναχωρημένοι για την απώλειά του

09:40 Στις 12:30 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Βασίλη Καρρά.

Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος και προσωπικός φίλος του Βασίλη Καρρά, Ευάγγελος Αραμπατζής

09:23 Το λαϊκό προσκύνημα είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι τις 13:00

09:14 Μάλιστα, έξω από την εκκλησία βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία.

09:00 Μια ώρα πριν την προκαθορισμένη έναρξη του λαϊκού προσκυνήματος, έξω από την εκκλησία βρίσκονται πλήθος ατόμων που αναμένουν ευλαβικά να εισέλθουν στην εκκλησία, που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00.