Σε μόλις 15 λεπτά μία ετοιμόγεννη γυναίκα κατάφερε να φτάσει σε ιδιωτική μαιευτική κλινική στη Θεσσαλονίκη με τη συνοδεία δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ, της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου όταν μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη αισθάνθηκε τους πόνους του τοκετού και λόγω του κυκλοφοριακού χάους που επικρατούσε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, επέλεξε να καλέσει την Άμεση Δράση.

Δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, έσπευσαν να συνοδεύσουν το όχημα στο οποίο επέβαινε η ετοιμόγεννη από την οδό 26ης Οκτωβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 18:25 και έφθασαν στην περιοχή της Πυλαίας όπου βρίσκεται η μαιευτική κλινική, σε χρόνο ρεκόρ, στις 18:40.

Η εγκυμονούσα δεν διέτρεξε τον παραμικρό κίνδυνο και είναι απολύτως καλά στην υγεία της.

Γέφυρα ζωής για ανήλικο στη Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου στήθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης άλλη μια γέφυρα σωτηρίας για έναν ανήλικο.

Το παιδί μεταφερόταν στο νοσοκομείο με όχημα της οικογένειας. Λίγο πριν φτάσει το αυτοκίνητο στο Δερβένι, η οικογένεια κάλεσε την Άμεση Δράση ζητώντας βοήθεια προκειμένου να μεταφερθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Άμεσα στήθηκε η επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν περιπολικά και δίκυκλα της Τροχαίας και της Άμεσης Δράσης.

Από το Δερβένι ξεκίνησαν να συνοδεύουν το όχημα και «ανοίγοντας» τους δρόμους κατάφεραν να φτάσουν μέσα σε δέκα λεπτά στο νοσοκομείο.