Ο 35χρονος Ivan McGuire βιντεοσκόπησε τον θάνατό του, καθώς έκανε skydiving στα 10.000 πόδια ύψος. Ο λόγος της τραγικής κατάληξής του ήταν πως είχε ξεχάσει να φορέσει το αλεξίπτωτό του.

Το θλιβερό συμβάν έγινε τον Απρίλιο του 1988 όταν ο McGuire πραγματοποιούσε το τρίτο άλμα της ημέρας και ένιωθε ενθουσιασμένος για την κινηματογράφηση ενός μαθήματος skydiving. Άρπαξε την κάμερά του για να βιντεοσκοπήσει τον μαθητή με τον εκπαιδευτή και πήδηξε μαζί τους, λίγα δευτερόλεπτα μετά, χωρίς ωστόσο να έχει αντιληφθεί το μοιραίο του λάθος.

Σύμφωνα με την Daily Star ο McGuire πριν το θανατηφόρο ατύχημά του είχε πραγματοποιήσει συνολικά 800 επιτυχημένες πτώσεις.

Συνειδητοποίησε το λάθος του όταν πήγε να ανοίξει το αλεξίπτωτο

Τα τρομακτικά πλάνα τον δείχνουν να πλησιάζει στο έδαφος, με τον ίδιο να ετοιμάζεται να ανοίξει το αλεξίπτωτο, ώσπου συνειδητοποιεί έντρομος την τεράστια παράλειψή του.

Τα τελευταία λόγια του McGuire ήταν: «Ω Θεέ μου, όχι!».

Η σορός του βρέθηκε αργότερα στο δάσος περίπου ενάμισι μίλι από το αεροδρόμιο από το οποίο απογειώθηκε.

Εκείνη την εποχή, ο πιλότος Mark Luman ερευνήθηκε για να διαπιστωθεί αν είχε ελέγξει εάν ο McGuire φορούσε αλεξίπτωτο.

Ο επιθεωρητής που είχε αναλάβει την υπόθεση είχε επισημάνει πως: «Υπάρχει ένας κανονισμός, που ορίζει ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει άλμα αν ο πιλότος δεν ελέγξει τα αλεξίπτωτα».