Προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής, πήρε ο 17χρονος Ρομά, που συνελήφθη χθες μετά από τη μοιραία καταδίωξη που στον Ασπρόπυργo, που οδήγησε στον θάνατο ενός αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ και στον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη αστυνομικού.

Ο 17χρονος που συνελήφθη είναι συγγενής του 20χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Δευτέρα για την ίδια υπόθεση.

Σε βάρος του 20χρονου συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, μετά από διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και στη Νίκαια Αττικής από μέλη εγκληματικής οργάνωσης, κατά τη διαφυγή των οποίων και συνεπεία επικίνδυνης οδήγησης, προκλήθηκε θανάσιμος τραυματισμός αστυνομικού και τραυματισμός ακόμη τριών.

Λίγο νωρίτερα κηδεύτηκε ο 29χρονος αστυνομικό της ΔΙΑΣ που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Συντετριμμένοι συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι συνόδεψαν τον αδικοχαμένο αστυνομικό στην τελευταία του κατοικία.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Από την Αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων δύο μελών της ίδιας σπείρας που έκλεβαν κατά συρροή αυτοκίνητά από τις περιοχές του Περάματος και της Νέας Ιωνίας.

O αστυνομικός που σκοτώθηκε στην καταδίωξη

Σε καταστολή ο συνοδηγός

Σε καταστολή, σε ΜΕΘ, μετά από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες, παραμένει ο 33χρονος αστυνομικός, συνοδηγός της μοτοσυκλέτας που ενεπλάκη στη μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου συναδέλφου του της ομάδας ΔΙΑΣ.

Παραμένει σε καταστολή καθώς οι γιατροί του 401 Γενικού Στρατιωτικού νοσοκομείου Αθηνών όπου νοσηλεύεται, κρίνουν πως οι πόνοι εάν τον ξυπνήσουν μετά την επέμβαση θα είναι αφόρητοι. Ωστόσο, το ευχάριστο είναι πως φαίνεται ότι έχει διαφύγει οριστικά τον κίνδυνο για τη ζωή του.

«Ζητάμε χίλια συγνώμη από τις οικογένειες»

Όπως δήλωσε η σύζυγος του κατηγορούμενου: «Ζητάμε χίλια συγνώμη από τις οικογένειες. Αλήθεια, ειλικρινά. Απλώς ο άντρας μου φοβήθηκε. Και το παιδί το άλλο δεν τον σκότωσε αυτός, απλώς τρακάρησε και μετά που πήγε να παραδοθεί, άκουσε ένα μπαμ και αυτό ήταν είπε το παιδί».

Η μητέρα του κατηγορούμενου, ανέφερε: «Πήρε δύο αμάξια πόσα πήρε ήταν μαζί με τον άλλον. Το παιδί δεν σταμάτησε γιατί φοβήθηκε, γιατί πολλοί αστυνομικοί σκότωσαν από εμάς τρία άτομα».

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 17χρονο

Ο 17χρονος που κατηγορείται για αντίσταση και απείθεια, συμμετοχή σε συμμορία, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος και βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί ταυτοτήτων, φέρεται να είπε μεταξύ άλλων, ενώπιον των δικαστικών Αρχών:

«Μαζί με τον ξάδερφο μου πήγαμε και κλέψαμε ένα αμάξι και συναντηθήκαμε με τους άλλους λίγο πιο μετά. Στην αρχή μπήκαμε όλοι στο ίδιο αυτοκίνητο. Μετά κλέψαμε άλλο ένα. Μετά κλέψαμε ακόμα δύο. Στο Δαφνί μας πήρανε χαμπάρι οι αστυνομικοί ήθελαν να μας σταματήσουν. Εμείς δεν σταματήσαμε. Εγώ μετά έφυγα πήγα στο Πέραμα και άφησα το αμάξι».

Οι δραματικές συνομιλίες στον ασύρματο

Ηχητικό ντοκουμέντο από την επικοινωνία που είχαν οι αστυνομικοί με το κέντρο επιχειρήσεων ενημερώνοντας για την αιματηρή καταδίωξη αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο, που κόστισε τη ζωή ενός 29χρονου αστυνομικού και τραυμάτισε σοβαρά έναν 33χρονο σοκάρει, αφού ακούγονται οι δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια, αμέσως μετά το δυστύχημα.

Οι συνάδελφοι τους αγωνιούν για τη ζωή των αστυνομικών, όπως «μαρτυρά» το ηχητικό ντοκουμέντο: «Θέλουμε να έρθει το ασθενοφόρο από ρεύμα προς Αθήνα, μετά τη λίμνη Κουμουνδούρου, πάνω στη στροφή. Στην Αθηνών-Κορίνθου. Ο συνάδελφος έχει εκσφενδονίστει. Παράκληση σύντομα ένας σταθμός στο ανερχόμενο με ρεύμα για Αθήνα στην Αθήνα, στο ύψος που βρισκόμαστε. Υπάρχει συνάδελφος στο οδόστρωμα», ακούγεται να λέει με ένταση ένας αστυνομικός.

«Πείτε μας ποιο νοσοκομείο εφημερεύει να μεταφέρουμε τουλάχιστον τον εν ζωή συνάδελφο να το μεταφέρουμε άμεσα στο νοσοκομείο Κέντρο», τονίζει, γνωρίζοντας πως ο ένας από τους δύο είναι νεκρός.

Υπενθυμίζεται πως σε σοβαρή κατάσταση με πολλαπλά κατάγματα και αιμάτωμα, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο 401 νοσοκομείο ο 33χρονος αστυνομικός, συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας η οποία κυριολεκτικά διαλύθηκε στη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα δύο υπόπτων ΙΧ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 29χρονος οδηγός της, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ.