Συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Γιούσεφ Ντόρκχομ πραγματοποίησε σήμερα στα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, καλωσορίζοντας τον πρέσβη της Παλαιστίνης, τόνισε αρχικώς ότι «είμαστε σε μια περίοδο έντονων λαϊκών αγώνων, υπάρχουν πολλά προβλήματα στην ελληνική οικονομία, ο λαός υποφέρει και η κυβέρνηση ψηφίζει συνεχώς αντιλαϊκούς νόμους».

Ακολούθως πρόσθεσε πως «το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ συνεχίζει τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού κι απ’ αυτήν τη σκοπιά πρέπει να δυναμώσει η αλληλεγγύη και οι κινητοποιήσεις παντού».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «έτσι, λοιπόν, θα θέλαμε να συζητήσουμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις, να μας πείτε τα νεότερα στοιχεία από την Παλαιστίνη, από τον πόλεμο που μαίνεται στη Μέση Ανατολή και να δούμε πώς θα αναπτύξουμε παραπέρα την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα «συνεχίζει τον αγώνα για να αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα από τα Παλαιστινιακά Εδάφη και να ανακηρυχτεί ανεξάρτητο και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση

Το «ευχαριστώ» του Γιούσεφ Ντόρκχομ στο ΚΚΕ

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Παλαιστίνης ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα για τη «δραματική κατάσταση στην Παλαιστίνη, από τις θηριωδίες του κράτους του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη», όπως ανέφερε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα «ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την έμπρακτη αλληλεγγύη του και τη συμβολή του στις μεγάλες λαϊκές διαδηλώσεις στήριξης του Παλαιστινιακού λαού που μάχεται κατά της ισραηλινής κατοχής και διεκδικεί ελεύθερη πατρίδα».

Στη συνάντηση συμμετείχε και το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Μαρίνος.