Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε τους 40 επιβάτες του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα, το απόγευμα της Παρασκευής (15/12).

Η περιπέτειά τους ξεκίνησε στις 18.30, όταν το όχημα, που ήταν εν κινήσει επί της Εγνατίας Οδού, κοντά στο ύψος των διοδίων των Μαλακασίων, έπιασε φωτιά.

Ο οδηγός αντέδρασε αμέσως, ακινητοποίησε το λεωφορείο και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από αυτό. Χρειάστηκε όμως να περιμένουν έξω στο χιόνι για πάνω από μία ώρα, επειδή οι εργαζόμενοι στα διόδια δεν τους άνοιγαν την πόρτα.

Όπως καταγγέλλουν οι δεκάδες επιβάτες, αν και ζήτησαν καταφύγιο από τα γραφεία των διοδίων, οι εργαζόμενοι τούς αρνήθηκαν να μπουν μέσα, με το πρόσχημα ότι απαγορεύεται εξαιτίας της πολιτικής της εταιρείας. Έτσι, βρέθηκαν εκτεθειμένοι στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Είμαστε 40 άνθρωποι, εκ των οποίων οι τρεις είναι ηλικιωμένοι. Ζητήσαμε όπως και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο ένα καταφύγιο μέχρι να έρθει το επόμενο λεωφορείο να μας μαζέψει. Αρνήθηκαν. Αμέσως το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε, είναι η απανθρωπιά», αναφέρει μιλώντας στο Thesstoday.gr μία επιβάτιδα.

Και προσθέτει: «Πώς αφήνεις κάποιον εκτεθειμένο μέσα στη χιονοθύελλα, χωρίς τουαλέτα, χωρίς προστασία, χωρίς ζέστη. Νιώσαμε μόνοι, ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι μας κοιτούσαν μέσα από τα παράθυρα. Αν ήταν μαζί μας μικρά παιδιά και συνέβαινε κάτι, τότε τι θα γινόταν;»λ.

Σύμφωνα με την ίδια, «ο οδηγός του λεωφορείου απολογήθηκε για τις συνθήκες που περιμέναμε. Προσπάθησε μαζί με τις υπόλοιπες υπηρεσίες να τους πείσουν, αλλά δεν εισακούστηκαν. Τυλιχτήκαμε με τα κασκόλ μας, με ό,τι είχε ο καθένας, όμως η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη. Δεν μας άφηναν να βρούμε ένα καταφύγιο».

Το δρομολόγιο με προορισμό τα Ιωάννινα συνεχίστηκε τελικά κανονικά μετά τις 20:00.

Δείτε βίντεο από το σημείο