Σοβαρές εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων στου Ρέντη και τον τραυματισμό του αστυνομικού, καθώς η μητέρα του 18χρονου που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο έλαβε απειλητικό μήνυμα στο κινητό της.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Ασφάλεια Αττικής η μητέρα του 18χρονου, οι άγνωστοι την απείλησαν με «δεύτερη κηδεία» στην οικογένειά τους.

«Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς. Ο Θεός τιμωρεί οικογένειες σαν τη δικιά σας. Πόσους βιασμούς να αντέξει το παιδί πριν κρεμαστεί; Σύντομα δεύτερη ευκαιρία», έγραφε το μήνυμα που εστάλη στο κινητό της.

Σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων του 18χρονου, υποστηρίζουν ότι δέχονται απειλές μέσω των social media, την ώρα που ο 16χρονος αδελφός του κατηγορούμενου έδωσε συμπληρωματική κατάθεση, ενώ ο 18χρονος θα απολογηθεί την Πέμπτη στον ανακριτή Πειραιά.

Τι κατέθεσε ο αδερφός του κατηγορούμενου

Ο 16χρονος αδερφός του που συγκαταλεγόταν στους προσαχθέντες, έφτασε στη ΓΑΔΑ συνοδευόμενος από τους γονείς και τον δικηγόρο του για τη συμπληρωματική κατάθεση, ενώ έχει ήδη δηλώσει ότι προσπάθησε να αποτρέψει τον 18χρονο να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Περιγράφει επίσης ότι είδε πολλά άτομα να κρατούν μολότοφ, φωτοβολίδες, και πέτρες και να κατευθύνονται προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο αδερφός του 18χρονου φέρεται να είπε: «Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του Αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους Αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει».

Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών, ψάχνουν τον καθοδηγητή

Η Αστυνομία ερευνά κάθε μαρτυρία και το υλικό από τις κάμερες για να φτάσει στον καθοδηγητή των βίαιων επεισοδίων. Στο κάδρο βρίσκεται σύνδεσμος οπαδών του Ολυμπιακού στα Δυτικά Προάστια και νεαρός συνδεσμίτης με ποινικό παρελθόν.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι χθες παραδόθηκε η λίστα με τα 200 ονόματα χούλιγκαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τους υπουργούς, Γιάννη Οικονόμου και Γιάννη Βρούτση.

Ο 31χρονος αστυνομικός εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ενώ οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του ποδιού του.