Για νέα κατάθεση κλήθηκε ο αδερφός του 18χρονου, που συνελήφθη για τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης στον Ρέντη.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» που φέρεται να προμήθευσε με πολεμοφόδια τους συμμετέχοντες στην επίθεση και για την ταυτοποίηση άλλων ατόμων που επίσης συμμετείχαν στα επεισόδια.

Ο «καθοδηγητής» φέρεται να ήταν αυτός που έδωσε βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών.

Θέμα χρόνου θεωρείται η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης τόσο για τον καθοδηγητή όσο και για άτομα τα οποία επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, του οποίου το πόδι ακρωτηρίασαν χθες οι γιατροί.

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον ρόλο ενός 26χρονου στα επεισόδια στου Ρέντη

Όπως αποκάλυψε χθες το in, το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. στρέφεται σε έναν 26χρονο χούλιγκαν, ως ενδεχομένως οργανωτή των αιματηρών επεισοδίων στου Ρέντη.

Κι αυτό ύστερα από την αναφερόμενη κατάρριψη του άλλοθι που πρόβαλε ο 26χρονος ότι βρισκόταν σε άλλο σημείο, τις κρίσιμες ώρες του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού.

Ο 26χρονος που έχει ήδη δώσει τρείς καταθέσεις στους αστυνομικούς, είχε συλληφθεί και για άλλες υποθέσεις οπαδικής βίας.

Είναι συγγενής (σ.σ. κι από την ίδια περιοχή της Δυτικής Αττικής) του 18χρονου που ήδη κατηγορείται για την εκτόξευση της ναυτικής φωτοβολίδας που προκάλεσε τον βαρύ τραυματισμό και τον ακρωτηριασμό του ποδιού του 31χρονου άνδρα των ΜΑΤ.