Όταν ο Τζέικ Ο’ Μπράιαν και η σύζυγος του Ρόμπιν έφτασαν στο αεροδρόμιο του Μίσιγκαν κοιτάχτηκαν στα μάτια και εκείνος τη ρώτησε: «Είσαι έτοιμη;».

Η Ρόμπιν απάντησε καταφατικά και αφού έβγαλε ένα παχύ φάκελο από την τσάντα της, τον άνοιξε και του διάβασε με αποφασιστική φωνή: «Πόρτλαντ, Μέιν». Ο Τζέικ αρχικά έδειξε ότι έπαθε ένα σοκ, αλλά αμέσως σκέφτηκε ότι η μοίρα αυτό θέλησε να είναι το ταξίδι του μέλιτος, οπότε το μόνο που εκείνος έπρεπε να κάνει ήταν να ξεκινήσει με θετική διάθεση, ώστε να περάσουν και οι δυο τους αξέχαστα.

Μάζεψε τα να φύγουμε!

Το παραπάνω ζευγάρι είναι ένα από τα πολλά που αδυνατούν να αποφασίσουν για τον προορισμό της πρώτης τους απόδρασης ως παντρεμένοι. Οι δυο τους, όπως γράφει το BBC, είχαν την τύχη να πέσουν πάνω στο ταξιδιωτικό γραφείο Pack Up + Go, το οποίο ειδικεύεται στα «ταξίδια έκπληξη».

Κάποιες φορές μπορείτε να τα βρείτε online ως «μυστήριες διακοπές», ωστόσο τα ταξίδια έκπληξη είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται. Δηλαδή, αντί να σχεδιάζετε μόνοι σας το ταξίδι σας, ένα ταξιδιωτικό γραφείο αναλαμβάνει να το προετοιμάσει για εσάς με κάθε λεπτομέρεια από την επιλογή του προορισμού του μέχρι την κράτηση του ξενοδοχείου ή ακόμα και την οργάνωση ρομαντικών δείπνων ή διαφόρων άλλων μικρών περιπετειών αποκλειστικά για δυο άτομα.

Όταν άλλοι διαλέγουν τον προορισμό και εσείς απολαμβάνετε την περιπέτεια

Όλοι θέλουν ταξίδια έκπληξη

Πρόσφατη δημοσκόπηση του Booking.com αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη τουριστική τάση για το 2024 είναι τα ταξίδια έκπληξη. Συγκεκριμένα από τους 27.000 ταξιδιώτες σε 33 χώρες που κλήθηκαν να πουν σε ποιες εφτά χώρες θα ήθελαν να ταξιδέψουν τη νέα χρονιά, το 52% απάντησε ότι θα ήθελε κάθε του ταξίδι τους επόμενους μήνες να είναι μια πραγματική έκπληξη.

«Το 2024 φαίνεται πως όλοι επιθυμούν ένα πλάνο για να μην ακολουθήσουν κανένα πλάνο, το οποίο μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με την πλήρως προγραμματισμένη καθημερινότητα μας, είναι ωστόσο απίστευτα απελευθερωτικό» αναφέρει στο βρετανικό δίκτυο ο Ράιαν Πίρσον, από το Booking.com του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας. Η τάση αυτή δεν είναι καινούργια, έχει ξεκινήσει εδώ και μια 10ετία, απλά όλα δείχνουν ότι το 2024 θα είναι στο απόγειο της με το μυστήριο να κερδίζει κατά κράτος την οργάνωση.

Στα πέρατα του κόσμου

Κι αν νομίζετε ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την έκπληξη του προορισμού γράψτε λάθος, αφού το ταξιδιωτικό πρακτορείο Black Tomato ήδη από το 2017 προσφέρει σε αυτούς που θα το επιλέξουν το ταξιδιωτικό πακέτο «Χαθείτε στα πέρατα του κόσμου». Αυτό προβλέπει για τους τολμηρούς που το αγοράζουν να ζήσουν μόνοι τους με όλα τα απαραίτητα στην έρημο, τη ζούγκλα ή τα βουνά, όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα, όπως σε ένα ζευγάρι εμπόρων που βρέθηκε να φιλοξενείται για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους από μια φυλή Βεδουίνων.

Το δε πρακτορείο Brown & Hudson πήγε την όλη ιδέα ένα βήμα παραπέρα και στα ταξιδιωτικά πακέτα του με την ονομασία Journey With No Destination περιλαμβάνονται προορισμοί στους οποίους καταλήγει αφού πρώτα βάλει τους πελάτες του να απαντήσουν σε ένα ψυχολογικό τεστ πολλών ερωτήσεων, ώστε αυτό που θα τους φτιάξει να ικανοποιεί όλες τους τις επιθυμίες, φανερές και μύχιες και ότι προκύψει. Αυτή άλλωστε είναι η μαγεία των ταξιδιών έκπληξη που ήρθαν για να μείνουν.