Ώρες αγωνίας για τη 17χρονη μαθήτρια από σχολείο της Αττικής που παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου μετά από ανακοπή που υπέστη ύστερα από αλλεργικό σοκ.

Οι γονείς της κοπέλας έφτασαν το βράδυ της Κυριακής στο Ηράκλειο για να βρεθούν στο πλευρό του παιδιού τους, ενώ το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από τη διοίκηση του Βενιζελείου χαρακτηρίζει εξαιρετικά κρίσιμη την κατάσταση της έφηβης.

Πιο συγκεκριμένα, το ανακοινωθέν αναφέρει:

«Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία Ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία).

Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό.

Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία.

Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη».

Υπενθυμίζεται, όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, ότι η κοπέλα παρουσίασε αλλεργικό σοκ μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο όπου διέμενε με τους συμμαθητές και τους καθηγητές της στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής στην Κρήτη. Γνώριζε, ωστόσο, ότι είναι αλλεργική και έκανε ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της. Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, κατέρρευσε. Αμέσως σήμανε συναγερμός, και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία γιατρού μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του Βενιζελείου σε καρδιακή ανακοπή.

Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν και στη συνέχεια η 17χρονη εισήχθη διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.