Σε εφιάλτη μετατράπηκε για τους επιβάτες η πτήση από το Περθ της Αυστραλίας προς το Ντουμπάι, όταν το Airbus A380 έπεσε σε σφοδρές αναταράξεις.

Τουλάχιστον 14 επιβάτες αλλά και μέλη του πληρώματος της πτήσης της Emirates τραυματίστηκαν και κάποιοι χρειάστηκε μάλιστα να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους είχε προειδοποιήσει από τα μεγάφωνα τους επιβάτες ότι αναμένονται αναταράξεις και όλοι να καθίσουν στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, εκτυλίχθηκαν τρομακτικές σκηνές μέσα στο αεροσκάφος, με επιβάτες που δεν είχαν προλάβει να φορέσουν τη ζώνη, να εκτινάσσονται από τις θέσεις τους, ενώ ποτήρια, τσάντες, σακίδια, μαχαιροπίρουνα και εφημερίδες «πετούσαν» μέσα στην καμπίνα.

«Εγώ και η @lunars_magic είχαμε το χειρότερο ταξίδι επιστροφής από το Περθ προς το Ντουμπάι με την @emirates. Ειλικρινά νομίσαμε ότι ήρθε το τέλος, όταν χτυπήσαμε δύο φορές αρχικά την οροφή και μετά το πάτωμα και σπάσαμε την οροφή», σχολίασε ο επιβάτης την πλατφόρμα Χ. Ο ίδιος μετά την προσγείωση του αεροσκάφους κατέληξε στο νοσοκομείο με κάταγμα στον σβέρκο.

Αλλος επιβάτης απάντησε, σχολιάζοντας επίσης στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ότι η φωτογραφία του ήταν καλύτερη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι διαγωνισμός.

Μια επιβάτιδα έγραψε στο Χ πως ο πιλότος ανακοίνωσε αναταράξεις και μας είπε να καθίσουμε. Δευτερόλεπτα μετά, εγώ και άλλοι χτυπήσαμε στο ταβάνι. Βλέπετε τρίχες από τα μαλλιά μου στην ρωγμή. Σημείωσε πάντως πως το πλήρωμα ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικό.

&

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως εκπρόσωπος της Emriates επιβεβαίωσε το περιστατικό, αν και προσπάθησε να το υποβαθμίσει. «Επιβεβαιώνουμε ότι η πτήση ΕΚ421 από το Περθ προς το Ντουμπάι έπεσε για σύντομο διάστημα σε απρόσμενες αναταράξεις στις 4 Δεκεμβρίου», είπε, προσθέτοντας ότι γιατροί εξέτασαν τους 14 τραυματίες στη διάρκεια της πτήσης, αλλά και μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο Ντουμπάι.