Για ακόμη μια χρονιά μια έρευνα για την αξιοπιστία των αυτοκινήτων φανερώνει τα πάθη των μοντέλων που κυκλοφορούν και αγοράζουν οι καταναλωτές. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την αμερικάνικη έρευνα  Consumer Reports  με τίτλο Annual Auto Reliability Survey έδειξε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες και οι πιο αναξιόπιστες αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα είναι αποκαλυπτικά: τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πολύ λιγότερο αξιόπιστα από τα αυτοκίνητα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το Consumer Reports, τα ηλεκτρικά είναι 79% λιγότερο αξιόπιστα από τα αυτοκίνητα που φέρουν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα ηλεκτρικά μοντέλα εντοπίζονται στη φόρτιση, στους ηλεκτροκινητήρες και στις μπαταρίες τους.

Aκόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για τα plug-in υβριδικά όπου κατά 146% παρουσιάζουν  περισσότερα προβλήματα σε σχέση με τα αυτοκίνητα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Πιο αξιόπιστα δείχνουν τα παραδοσιακά υβριδικά αυτοκίνητα που σημείωσαν την καλύτερη βαθμολογία, με 26% λιγότερα προβλήματα σε σχέση με τα οχήματα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης.