Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ήταν αναστατωμένοι που ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον αποστασιοποιήθηκαν για δύο χρόνια μετά την εκρηκτική τους συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ σύμφωνα με το βιβλίο Endgame του Omid Scobie.

Τα δύο ζευγάρια, σύμφωνα με το νέο βιβλίο Endgame αποσπάσματα του οποίου μεταφέρει η MailOnline, δεν είχαν μιλήσει μετά τα αμφιλεγόμενα σχόλια των Σάσεξ σχετικά με τη συμπεριφορά της βασιλικής οικογένειας στη Μέγκαν Μαρκλ.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ υποστήριξαν στη διάρκεια της συνέντευξής τους με την Όπρα τον Μάρτιο του 2021 πως ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας είχε σχολιάσει το χρώμα του δέρματος του γιου τους Άρτσι.

Στο νέο βιβλίο ο Omid Scobie υποστηρίζει πως ήταν δύο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που σχολίασαν το χρώμα δέρματος του μικρού Άρτσι. Τα ονόματά τους υπάρχουν σε επιστολές που αντάλλαξε η Μέγκαν Μαρκλ με τον βασιλιά Κάρολο.

Σε αυτές τις επιστολές, ο βασιλιάς Κάρολος ενθάρρυνε τη Μέγκαν Μαρκλ να συζητήσει τα συναισθήματά της με την πριγκίπισσα της Ουαλίας. Στον απόηχο, ωστόσο, της συνέντευξης τα δύο αδέρφια και οι γυναίκες τους δεν έχουν μιλήσει ακόμα.

Το μόνο δημόσιο σχόλιο του πρίγκιπα Γουίλιαμ μετά τη συνέντευξη ήταν να υπερασπιστεί την οικογένεια, σημειώνοντας πως δεν είναι μια ρατσιστική οικογένεια.

Η αποστασιοποίηση του Γουίλιαμ από τον Χάρι

Ο Omid Scobie αναφέρει ότι μια πηγή από το παλάτι του είπε ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον πίεσαν να αναφερθεί ότι «οι αναμνήσεις μπορεί να διαφέρουν».

Αυτή ήταν η δημόσια απάντηση του παλατιού του Μπάκιγχαμ στη συνέντευξη, με την Κέιτ να λέγεται ότι είναι «πραγματικά παθιασμένη με την υπεράσπιση της οικογένειας.

Ο βασιλικός βιογράφος πιστεύει ότι αυτή η απάντηση υποδηλώνει πως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και τη Κέιτ Μίντλετον μπορεί να μη συμφωνούσαν με τα λόγια των Σάσεξ.

Η σιωπή του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, σύμφωνα με πηγή κοντά στον Χάρι και τη Μέγκαν, προκάλεσε μεγάλη σύγχυση και αναστάτωση στους Σάσεξ.

Ο συγγραφέας ισχυρίζεται σε άλλο σημείο του βιβλίου πως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κατηγόρησε τον πρίγκιπα Χάρι για την «αποστασία» του, διευρύνοντας το χάσμα στη σχέση τους.

Ο μελλοντικός βασιλιάς θεωρεί τον εαυτό του «αουτσάιντερ» και ήθελε να αποστασιοποιηθεί από τον δούκα του Σάσεξ από την αρχή του γάμου του με τη Μέγκαν Μαρκλ, την οποία και «αντιπαθούσε» από την αρχή.