Νόθευση ναρκωτικών, απάτες στο ζύγισμα, πώληση ουσιών και χαπιών σε Έλληνες και αλλοδαπούς πελάτες κάθε ηλικίας, αγοραπωλησίες ακόμα και μέχρι τη Θεσσαλονίκη, περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, η δράση των προσώπων που κατηγορούνται για πρόκληση θανατηφόρων σωματικών βλαβών στην 16χρονη που πέθανε από ναρκωτικά σε ένα σπίτι στον Βύρωνα.

Με το σκεπτικό του εύκολου κέρδους οι διακινητές ναρκωτικών, ανάμεσά τους και ανήλικοι, επιδίδονται σε κάθε λογής παράνομη και επικίνδυνη δραστηριότητα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Την ώρα που 16χρνη έδινε μάχη για τη ζωή της στον «Ερυθρό Σταυρό» τα μέλη τη σπείρας κανόνιζαν ένα ακόμα αλισβερίσι με νοθευμένη ναρκωτική ουσία.

Ο 18χρονος «LORI», μέλος της συμμορίας του Βύρωνα, στέλνει σε μήνυμα προς άγνωστο άτομο: «Μου ήρθε στα χέρια κάτι καλό και θέλω να το ξεφορτωθώ». Μέρος της σοκαριστικής συνομιλίας που έχει καταγραφεί στις 7 Νοεμβρίου, δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος.

Ο νεαρός διακινητής από την Αλβανία αναζητά νέους πελάτες, ενώ εμφανίζεται διατεθειμένος να νοθεύσει την άγνωστη ουσία που έχει στην κατοχή του.

«Καλή είναι», απαντάει ο 18χρονος, όταν ο άγνωστος συνεργός του του στέλνει: «Θα τη δίνουμε 25 το 1 g (γραμμάριο). Αλλά πρέπει να είναι καλή». Στη συνέχεια ο συνομιλητής του «LORI» αναφέρει: «Αν είναι θα δοκιμάσω και αν είναι όντως καλή την σπάμε πούδρα για τούρκικά. Σε 3 μέρες γυρνάω από Θήβα».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανταλλαγής μηνυμάτων, ο 18χρονος από την Αλβανία φαίνεται να επιμένει στην πώληση των ναρκωτικών με μικρότερο χρηματικό αντίτιμο, αναζητώντας το εύκολο κέρδος. «Ρε, πες εσύ 20 για αρχή και βλέπουμε πώς κυλάει το πράγμα», γράφει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην τιμή γραμμαρίου».

«Παραισθήσεις από MD δεν παίζουνε, ρε, πια. Πολύ καιρό τώρα»

«Εχεις κάνα άλλο τοπ; Να αξίζει και τα λεκ του;», ρωτάει άγνωστο άτομο σε μήνυμά του ένα από τα μέλη της σπείρας του Βύρωνα.

«MD (Ecstasy) που σε κάνει. Εχω γίνει. Εχω, βλέπεις, και παραισθήσεις, σκέψου», απαντάει ο νεαρός, περιγράφοντας τις συνέπειες από τη χρήση της ναρκωτικής ουσίας.

Ο συνομιλητής του αμέσως τον ρωτάει για τη σύνθεση του ναρκωτικού: «Παραισθήσεις από MD δεν παίζουνε, ρε, πια. Πολύ καιρό τώρα, εκτός άμα δεν είναι μόνο MD. Εχει και Deli (παραισθησιογόνο) μέσα».

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες διαπραγματεύονται την τιμή για τα ναρκωτικά:

-«40 ευρώ το ένα γραμμ. έχει».

-«Τα φτιάχνεις 70 τα 2;».

Η εν λόγω συνομιλία έχει ανασυρθεί από το κινητό τηλέφωνο του 27χρονου συλληφθέντος, που ήταν ανάμεσα στα άτομα που προμήθευσαν τις θανατηφόρες ουσίες στη 16χρονη.

Πέντε μέρες μετά τον εντοπισμό της ανήλικης στο διαμέρισμα του Βύρωνα και τη διασωλήνωση της στη ΜΕΘ, ο ένας διακινητής περιγράφει ατάραχος τις επιπτώσεις που του προκάλεσαν τα ναρκωτικά, χωρίς να φαίνεται ότι τον έχουν επηρεάσει όσα έχουν συμβεί.

«Να μην κάνει κάνα τρελό να με δηλώσει για εξαφάνιση και θα την πάρω τηλέφωνο αύριο να της πω τι έχει γίνει. Γιατί, αν πάρω τη θεία, θα με σκοτώσει». Πρόκειται για μήνυμα που στέλνει σε συνομιλία με άγνωστο άτομο ένα από τα μέλη της σπείρας του Βύρωνα, το οποίο κρύβεται, για να αποφύγει τη σύλληψη, μετά τη χορήγηση των ναρκωτικών στη 16χρονη. Ο 27χρονος δίνει οδηγίες να ενημερώσουν τη μητέρα του να μη δηλώσει εξαφάνιση, καθώς έχει βρει καταφύγιο στην καβάτζα της σπείρας, στο πίσω μέρος εγκαταλελειμμένης πολυκατοικίας στη Γλυφάδα, όπου και θα συλληφθεί.

«Μπρο, μόλις σχολάσεις, πέρνα από εδώ που ήσουνα χθες και μπορείς να φέρεις μόνο χασίσι, ρε φίλε, αυτό», στέλνει σε μήνυμά του σε άλλο μέλος της σπείρας ο «LORI», ο οποίος, επίσης, κρύβεται σε διαμέρισμα στη Δάφνη μετά το συμβάν με τη 16χρονη.

«Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά», γράφει σε άλλο μήνυμά του, αφού ζητάει ναρκωτικές ουσίες και φαγητό. Θα συλληφθεί έπειτα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στις 14 Νοεμβρίου, 8 ημέρες μετά τον εντοπισμό της ανήλικης σε κωματώδη κατάσταση.