Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 35 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο στην εμπορική πρωτεύουσα του Πακιστάν, το Καράτσι.

Περισσότεροι από 60 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο εμπορικό κέντρο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στον τέταρτο όροφο του εξαώροφου κτιρίου στη νότια πόλη του λιμανιού.

Η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα γεννήτριας

«Οι διασώστες μας έχουν μεταφέρει 11 πτώματα σε νοσοκομεία μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Σαχίντ Χουσεΐν, εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης, ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι η αιτία της φωτιάς ήταν βραχυκύκλωμα γεννήτριας και γρήγορα εξαπλώθηκε σε δύο ορόφους του κτιρίου.

Είπε ότι 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν, με επτά από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση.

«Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν διασωθεί», πρόσθεσε.

Ο Σαμπίρ Αλί, εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Υγείας, επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών και τον αριθμό των τραυματιών.

Οι ανεπαρκείς νόμοι ασφαλείας και οι οικοδομικοί κώδικες, καθώς και η χαλαρή εφαρμογή τους, καθιστούν τις πυρκαγιές σε μεγάλα κτίρια του Πακιστάν, συχνές.

Το 2012, τουλάχιστον 250 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε ένα εργοστάσιο ενδυμάτων στην πόλη Baldia, στο δυτικό Καράτσι, όταν πυρκαγιά κατέλαβε τις εγκαταστάσεις.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, πυρκαγιά διέλυσε εργοστάσιο ενδυμάτων στο Καράτσι σκοτώνοντας τέσσερις πυροσβέστες και τον Αύγουστο του 2021, τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά σε εργοστάσιο χημικών στην ίδια πόλη.