Για μία «ιδιαίτερη και δύσκολη» μέρα έκανε λόγο ο Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στην αποχώρησή του και της ομάδας «6+6» από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης

Όπως τόνισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, «εμείς αποχωρήσαμε από ένα κόμμα στο οποίο δεν είμαστε περαστικοί, ούτε χθεσινοί. Το χτίσαμε με πολύ μεγάλο κόπο εδώ και πολλά χρόνια».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως η αποχώρησή τους αποτελεί μια πράξη ευθύνης και ελπίδας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει συνεχώς στην απαξίωση»

«Καλό θα ήταν να δούμε τη μεγάλη εικόνα», σημείωσε, προσθέτοντας πως «έχουμε μία κυβέρνηση της δεξιάς της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι παντοδύναμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει συνεχώς στην απαξίωση».

«Εμείς πήραμε μία απόφαση ευθύνης αλλά και ελπίδας, γιατί θεωρούμε ότι υπάρχουν δυνατότητες. Η Νέα Δημοκρατία στο πολιτικό επίπεδο παίζει μπάλα μόνη της. Είναι αναγκαίο για την Αριστερά, να διαμορφωθεί μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Θέλουμε μία Αριστερά η οποία θα εμπιστεύεται τις δυνάμεις της», επισήμανε.

Παράλληλα, ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε πως «αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι η δική μας παρουσία να είναι μαχητική και να ασκήσουμε μία προγραμματική αντιπολίτευση από αριστερή σκοπιά και βεβαίως να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας και με πολλούς άλλους».

«Αντίπαλός μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Αντίπαλος μας από εδώ και πέρα δεν είναι το κόμμα του κ. Κασσελάκη, είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε πως «φεύγουμε για λόγους που έχουν να κάνουν και με την πολιτική, και με την ιδεολογία, και με τη δημοκρατία μέσα στο κόμμα», υποστηρίζοντας ότι η πολιτική γραμμή Κασσελάκη δεν ταιριάζει ούτε με το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τις απαιτήσεις της κοινωνίας για αριστερή διέξοδο.

«Η βασική μας διαφορά είναι και το πώς αντιλαμβανόμαστε την πολιτική. Δεν είναι ζήτημα deal σε κεντρικό επίπεδο μεταξύ στελεχών», ανέφερε, εξηγώντας τους λόγους της απόφασής τους να αποχωρήσουν: «Είδαμε μια πλήρη μετάλλαξη ενός πολιτικού χώρου που με πολύ μεγάλο κόπο χτίσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Το τιμόνι γυρίζει όχι μόνο δεξιά, αλλά και προς την απαξίωση και την ανυποληψία».

Κληθείς να απαντήσει σε όσους τους ασκούν κριτική πως δεν έδωσαν χρόνο στο νέο πρόεδρο, δήλωσε: «Από τη μεριά μας δεν άρχισε κανένα όργανο, δεν βγήκαμε στα ΜΜΕ, τοποθετηθήκαμε στα όργανα».

«Δεν μας ενδιαφέρει η επιστροφή στο παλιό – Σεβαστή η επιλογή Τσίπρα»

Όσο για τις συζητήσεις για τη συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους ανεξάρτητους βουλευτές, χωρίς να αποκαλύπτει εάν ισχύουν τα σενάρια που τον θέλουν επικεφαλής της, σημείωσε ότι πρώτος στόχος είναι «να συγκροτηθεί μια Κ.Ο. που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουμε τις προτάσεις μας και μετά να δούμε τα βήματα».

«Δεν έχουμε καταλήξει πώς θα λέγεται», απάντησε στο ερώτημα για το όνομα του νέου πολιτικού σχήματος, ενώ τόνισε «εμείς θα δώσουμε βάση στο πολιτικό περιεχόμενο» και πρόσθεσε πως «δεν μας ενδιαφέρει η επιστροφή στο παλιό».

«Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, γιατί βλέπω ότι στην ομάδα που έχει αποχωρήσει υπάρχουν άνθρωποι με πολύ μεγάλη εμπειρία και επάρκεια και που καλύπτουν αρκετούς τομείς», σημείωσε επίσης.

Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει πώς βλέπει το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την αποχώρησή τους, ανέφερε ότι είναι «απολύτως σεβαστή η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα».