Ο 80χρονος Μικ Τζάγκερ, ο Κιθ Ρίτσαρντς, ο οποίος κλείνει τα 80 στις 18 Δεκεμβρίου, και ο 76χρονος Ρόνι Γουντ, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την AARP, τον οργανισμό που κάποτε ήταν γνωστός ως Αμερικανική Ένωση Συνταξιούχων, η οποία χρηματοδοτεί το Stones Tour ’24 Hackney Diamonds, που ξεκινά στις 28 Απριλίου στο Χιούστον.

Η δίμηνη «περιπλάνηση» στα γήπεδα – η οποία περιλαμβάνει ένα show στο New Orleans Jazz Fest στις 2 Μαΐου και μια στάση στο MetLife Stadium στο East Rutherford του New Jersey στις 23 Μαΐου, πριν από την ολοκλήρωση της στη Santa Clara της Καλιφόρνια στις 17 Ιουλίου – πραγματοποιείται με αφορμή το νέο άλμπουμ των Stones «Hackney Diamonds».

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο το πρώτο του LP με αυθεντικό μουσικό έργο μετά το «A Bigger Bang» του 2005 – και το πρώτο μετά από το θάνατο του θρυλικού ντράμερ Τσάρλι Γουάτς το 2021.

Photo: REUTERS/Toby Melville

Τεμπέληδες ή επιλεκτικοί;

Αναλογιζόμενος ότι πέρασαν δεκαοχτώ χρόνια από το τελευταίο άλμπουμ τους με νέο μουσικό περιεχόμενο τον Σεπτέμβριο, ο Τζάγκερ σχολίασε: «Ήμασταν πολύ τεμπέληδες».

Ωστόσο, συμπλήρωσε: «Δεν θέλαμε να κάνουμε έναν οποιοδήποτε δίσκο και να τον βγάλουμε… Πριν ξεκινήσουμε [για να κάνουμε το «Hackney Diamonds»], είπαμε όλοι: «Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν δίσκο που να αγαπάμε πραγματικά οι ίδιοι». Σε άλλους μπορεί να αρέσει, σε άλλους όχι. Αλλά πρέπει να ομολογήσουμε ότι είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με αυτό».

Το «Hackney Diamonds» λανσαρίστηκε με ένα πάρτι γεμάτο αστέρες – για την κυκλοφορία του άλμπουμ – στο κλαμπ Racket της Νέας Υόρκης, στο οποίο οι Stones ερμήνευσαν ένα σύνολο από επτά τραγούδια που περιλάμβανε κλασικά κομμάτια όπως τα «Shattered» και «Tumbling Dice», καθώς και τα νέα τραγούδια «Angry», «Whole Wide World» και «Bite My Head Off».

Οι διάσημοι του Rock & Roll Hall of Famers «συναντήθηκαν» ακόμη και με τη Lady Gaga στο «Sweet Sounds of Heaven», το προτελευταίο κομμάτι του «Diamonds».

*Με πληροφορίες από: Nypost | Κεντρική φωτογραφία θέματος:  REUTERS/Mario Anzuoni