Για ακόμη μία φορά φέτος στην ΑΕΚ είναι σε αναμμένα κάρβουνα με τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος επιστρέφει από το Τριντιντάντ και Τομπάγκο και αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει. Αυτό που είναι σαφές με βάση και όσα μετέφερε ο ίδιος στους ανθρώπους της Ενωσης είναι ότι το θέμα που έχει δεν σχετίζεται καθόλου με τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν από την αρχή της σεζόν. Οι ενοχλήσεις που έχει ο διεθνής άσος αφορούν σε έναν μώλωπα που έχει στους κοιλιακούς από το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ. Επομένως δεν είναι κάτι που εμφανίστηκε τώρα και αυτός είναι και ο λόγος που στο ματς με τις ΗΠΑ δεν ξεκίνησε βασικός και μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Επειδή, λοιπόν, δεν πρόκειται για σύνδρομο κοιλιακών, όπως για παράδειγμα είχε πέρσι ο Τσούμπερ και αναγκάστηκε να περάσει από χειρουργείο για να το αντιμετωπίσει, υπάρχει αισιοδοξία πως δεν θα είναι κάτι σοβαρό. Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, βέβαια, είναι λογικό να υπάρχει αγωνία στην ΑΕΚ.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να στερηθεί και πάλι τον Γκαρσία, τώρα ειδικά που θα κριθούν και τα πάντα στην Ευρώπη. Το πόσο σημαντικός είναι πάντως ο Λιβάι και για την εθνική του ομάδα, φαίνεται και από τις δηλώσεις του προπονητή του Τρινιντάντ, Ανγκους Ιβ, μετά το 2-1 επί των ΗΠΑ (η ομάδα του αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του Concacaf Nations League λόγω της ήττας με 3-0 στο πρώτο ματς).

«Ο Λιβάι ήταν μία κομβική απώλεια για μας σ’ αυτό το ματς. Αν ήταν μέρος αυτού του παιχνιδιού, με τον ρυθμό, τη δύναμη και την εμπειρία του, ίσως να μας έδινε κάποιες πιθανότητες περισσότερες να πάρουμε το ματς με μεγαλύτερο σκορ. Το να είναι εδώ ο Λιβάι και στα αποδυτήρια της ομάδας και με την εμπειρία του βοηθάει την ομάδα, θα θέλαμε πολύ να τον έχουμε στα αποδυτήρια», ανέφερε ο Ιβ.

Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια της ΑΕΚ για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Europa League με αντίπαλο τον Αγιαξ και εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγη ώρα. Η Ενωση θα έχει σε αυτό το παιχνίδι την υποστήριξη από 2.600 οπαδούς της οι οποίοι αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» όπως σε Μπράιτον και Μασσαλία.