Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, συγκαλεί αύριο το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης, την ώρα που τα στελέχη και τα μέλη της ομάδας «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου, έχουν ουσιαστικά προαναγγείλει την αποχώρησή τους από το κόμμα.

Αν και η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει κάθε Πέμπτη, η αυριανή σύγκληση του οργάνου έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς πραγματοποιείται στον απόηχο της 9ωρης πανελλαδικής συνδιάσκεψης των «6+6», όπου κοινή πεποίθηση των συμμετεχόντων ήταν ότι υπό αυτές τις συνθήκες, δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνεδρίασης που έχει προγραμματιστεί για τις 16:00, αναμένεται να τεθούν ο προγραμματισμός του κόμματος και της Κ.Ο. για την επόμενη περίοδο, καθώς επίσης και η πρόταση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, για τη «συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου».

Τετ α τετ με Αχτσιόγλου ο Κασσελάκης

Πολλοί μιλούν για μια στρατηγική κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη, που αποσκοπεί στο να ασκήσει πιέσεις στους 6+6 είτε να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετέχουν στο διευρυμένο όργανο είτε να τους ωθήσει στην έξοδο.

Στην αυριανή συνεδρίαση πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δηλώσει παρούσα η Έφη Αχτσιόγλου.

Κάτι που προοιωνίζεται εξελίξεις.

Η προαναγγελθείσα αποχώρησή του εν λόγω ρεύματος διαμορφώνει όρους για μια ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα. Σήμερα το μπλοκ της Αχτσιόγλου καταγράφει 7-9 βουλευτές. Και υπάρχουν πάντα και οι δύο της Ομπρέλας που έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί.

Τι θα κάνει η Αχτσιόγλου

Όπως έχει γράψει το in, η όλη στάση της Αχτσιόγλου στην τηλεδιάσκεψη της Κυριακής -υπέρ της αποχώρησης, αλλά με τον αστερίσκο των υλικών και πρακτικών δυσκολιών- έχει τη δική της σημασία και αυτό είναι κάτι που μετρούν στο κλειστό επιτελείο και συντονιστικό του ρεύματος των «6+6».

Το επόμενο βήμα χρειάζεται  οικονομική στήριξη, ώστε να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει μια οργανωτική βάση, καθώς και μια κοινοβουλευτική ομάδα που θα μπορεί να λειτουργήσει ως ενιαίος σχηματισμός με τα αντίστοιχα προνόμια στη Βουλή και όχι ως ομάδα ανεξάρτητων μεμονωμένων βουλευτών.