Στην νέα γενιά των SUV ανήκει και το νέο Cupra Formentor, που ανάγει στην σπορ αισθητική στην κατηγορία. Σήμερα, το νέο μοντέλο που ήδη κυκλοφορεί στην χώρα μας προσφέρεται με μια πλούσια γκάμα , από εκδόσεις βενζινοκίνητες με ισχύ μέχρι 310 ίππους έως plug-in hybrid και ντίζελ.

Στο επίκεντρο η έκδοση με τον 1.500άρη κινητήρα TSI των 150 PS, με τις γνώριμες ευεργετικές επιδόσεις στον αυτοκινητόδρομο και το οικονομικό μοτέρ που φροντίζει η οικονομία καυσίμου να διατηρείται σε λογικά πλαίσια .Και επειδή αναφερόμαστε στην οικονομία αυτή πρωταγωνιστεί στις υβριδικές εκδόσεις που είναι η σημαία τους!

Φορώντας την τελευταία λέξη της υβριδικής τεχνολογίας η CUPRA, εξοπλίζει το Formentor με τον 1,4 λτ. TSI κινητήρα των 150 ίππων που συνδυάζεται με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 116 ίππων, που  συνδυαστικά ανεβαίνει στους 204 ίππους! Υπάρχουν συνολικά κ δύο επαναφορτιζόμενες υβριδικές, 204 ή στους 245 ίππους. Και οι δύο PHEV εκδόσεις του Formentor προσφέρουν ηλεκτρική αυτονομία έως και 59 χιλιόμετρα, κοινώς μπορεί να καλύπτει τις αστικές μετακινήσεις χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιείται ο κινητήρας βενζίνης. Η πλήρης φόρτιση σε απλή οικιακή πρίζα απαιτεί  5 ώρες. Η τυπική κατανάλωση κατά WLTP σε υβριδικό mode είναι μόλις 1.2-1.6 λίτρα/100 χλμ ενώ οι εκπομπές CO2 περιορίζονται σε 26-35 γρ./χλμ.

Ουσιαστικά, όποτε ο οδηγός ενεργοποιεί το αυτοκίνητο και με την προϋπόθεση ότι η μπαταρία έχει επαρκές επίπεδο φόρτισης, το CUPRA Formentor κινείται αμιγώς ηλεκτρικά.

Το σπορ Iσπανικό CUV, το πρώτο αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για την CUPRA και πήρε το όνομα του από το πιο όμορφο και άγριο ακρωτήριο στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες.