«Χρόνια πολλά απαίσιε άνθρωπε, παγκόσμιας κλάσης μαλάκα» έγραψε ο Παξ στον πατέρα του, Μπραντ Πιτ, για να του ευχηθεί για τη «Γιορτή του Πατέρα» το 2020.

«Κάνεις τα 4 μικρότερα παιδιά σου να τρέμουν από φόβο κα τις ζωές των πιο κοντινών μου ανθρώπων μια συνεχή κόλαση» έγραφε ο Παξ σε ανάρτησή του, που διέγραψε αμέσως και φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail.

«Κάθε φορά, ξανά και ξανά αποδεικνύεις πόσο φρικτό και απαίσιο άτομο είσαι. Δεν έχεις καμία εκτίμηση ή ενσυναίσθηση για τα 4 μικρότερα παιδιά σου, που τρέμουν από φόβο μπροστά σου. Ποτέ δεν θα καταλάβεις τη ζημιά που έχεις κάνει στην οικογένειά μου, γιατί είσαι ανίκανος να το κάνεις.

Μπορείς να λες στον εαυτό σου και στον κόσμο ό,τι θες, αλλά η αλήθεια θα έρθει στο φως κάποια μέρα. Οπότε, χρόνια πολλά για την Ημέρα του Πατέρα, απαίσιε άνθρωπε…» έγραφε ο Παξ για τον Μπραντ Πιτ, επιβεβαιώνοντας με τον πιο αδιαμφησβήτητο τρόπο ότι η σχέση τους είναι –τουλάχιστον- προβληματική.

Μια πηγή που επικαλείται η Daily Mail, επιβεβαίωσε ότι ο λογαριασμός στο Instagram, στον οποίο ανέβηκε η επίμαχη ανάρτηση, ανήκει όντως στον Παξ. «Είναι ο λογαριασμός που χρησιμοποιεί για φίλους από το σχολείο κυρίως. Δεν λέει ποτέ πολλά για τους γονείς του, οπότε αυτό ήταν ασυνήθιστο».

Ο καυγάς με τον Μάντοξ στο τζετ και το «πολύβουο» διαζύγιο Πιτ – Τζολί

Η Αντζελίνα Τζολί υιοθέτησε τον Παξ από ένα ορφανοτροφείο στο Χο Τσι Μινχ του Βιετνάμ το 2007 και τον επόμενο χρόνο ο Μπραντ Πιτ τον υιοθέτησε και επισήμως.

Το 2016, το ζευγάρι, δύο μόλις χρόνια μετά τον γάμο τους, χώρισε και τα παιδιά έμειναν μ την Ατζελίνα Τζολί. Γρήγορα τα δημοσιεύματα οργίασαν για έναν καυγά μεταξύ του Μάντοξ, του μεγαλύτερου παιδιού τους και του Μπραντ Πιτ. Φαίνεται όμως ότι ούτε με τον Παξ είχε καλές σχέσεις ο σταρ του Χόλιγουντ.

Το διαζύγιό τους οριστικοποιήθηκε το 2019 και παρόλο που η Τζολί είχε αρχικά την πλήρη επιμέλεια των παιδιών, το 2021 επιτεύχθηκε μια συμφωνία που επέτρεπε στον Πιτ να τα έχει τον μισό χρόνο.

Όμως, λίγο αργότερα, ο δικαστής που ήταν υπεύθυνος για την υπόθεση, αποκαλύφθηκε ότι είχε στενές επιχειρηματικές σχέσεις με τους δικηγόρους του Πιτ και έτσι αποκλείστηκε από την υπόθεση και η κηδεμονία επεστράφη στην Ατζελίνα Τζολί.

Ο Μπραντ Πιτ, η Αντζελίνα Τζολί και τα 3 τους παιδιά

Ο Πιτ ερευνήθηκε επίσης από το FBI για καταγγελίες κακοποίησης παιδιών μετά τον φερόμενο καβγά με τον Μάντοξ σε ιδιωτικό τζετ πέντε ημέρες πριν η Τζολί καταθέσει αίτηση διαζυγίου.

Μια πηγή δήλωσε αργότερα στο People, ότι ο Πιτ ήταν μεθυσμένος εκείνη τη στιγμή και ότι όλα ξεκίνησαν από έναν καυγά ανάμεσα σε εκείνον και την Τζολί.

Η ηθοποιός είχε καταθέσει ότι ο Μπραντ Πιτ συμπεριφέρθηκε «σαν τέρας» τότε.

Ο Πιτ αθωώθηκε στη συνέχεια από όλες τις κατηγορίες και έκτοτε έχει κόψει τόσο το ποτό όσο και το κάπνισμα κάνναβης ενώ παρακολούθησε συναντήσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών τον Σεπτέμβριο του 2016.

Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί με 4 από τα παιδιά τους

Αν και κανείς τους δεν έχει μιλήσει ποτέ δημόσια για το περιστατικό, η Τζολί δήλωσε στη Vogue το 2021 ότι χώρισε με τον Πιτ για «το καλό της οικογένειάς της».

«Ήταν η σωστή απόφαση. Συνεχίζω να επικεντρώνομαι στην ανάρρωσή τους. Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τη σιωπή μου και τα παιδιά βλέπουν ψέματα για τον εαυτό τους στα μέσα ενημέρωσης, αλλά τους υπενθυμίζω ότι γνωρίζουν την αλήθεια. Στην πραγματικότητα, είναι έξι πολύ γενναίοι, πολύ δυνατοί νέοι άνθρωποι» είχε πει η Αντζελίνα Τζολί για τα παιδιά της.