Η Ολλανδία επικράτησε με 1-0 της Ιρλανδίας, με το αποτέλεσμα αυτό να στέλνει τους «οράνιε» στο Euro 2024 και την Εθνική Ελλάδας να «παλέψει» για την πρόκρισή της μέσω των playoffs του Nations League.

Ουσιαστικά αυτή είναι μία δεύτερη ευκαιρία για την «επίσημη αγαπημένη» η οποία μαζί με το Λουξεμβούργο και το Καζακστάν εξασφάλισαν τη θέση τους στα playoffs  από τη League C του Nations League με την τελευταία θέση μόνο να απομένει πλέον. Προς το παρόν το Καζακστάν βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση αλλά όλα θα κριθούν τη Δευτέρα (20/11).

Οι πιθανές ομάδες που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα είναι το Λουξεμβούργο και το Καζακστάν.

Πως παίζει με το Καζακστάν

Οι Σλοβένοι ηττήθηκαν από τη Δανία με 2-1 με τη νικήτρια να παίρνει το πρώτο εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας. Η δεύτερη θέση θα κριθεί τη Δευτέρα (20/11) καθώς Σλοβενία και Καζακστάν θα κοντραριστούν για την πρόκριση στο Euro 2024. Ο

ι Καζάκοι θέλουν μόνο τη νίκη καθώς βρίσκονται στο -1 με 18 βαθμούς. Από την άλλη οι Σλοβένοι βολεύονται και με την ισοπαλία σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί στην έδρα τους.

Πως παίζει με το Λουξεμβούργο

Αν το Καζακστάν πάρει την πρόκριση τότε προβλέπεται ανακατάταξη που προβιβάζει την 4η ομάδα των playoffs στην 3η θέση και την τετράδα συμπληρώνει η πρώτη επιλαχούσα που σε αυτή την περίπτωση είναι το Λουξεμβούργο.

Παράλληλα το Αζερμπαϊτζάν συμπληρώνει την 4η θέση των playoffs και θα αντιμετωπίσει την Γεωργία στον άλλο ημιτελικό.

Βάσει των τωρινών δεδομένων τα playoffs του Nations League διαμορφώνονται ως εξής:

21/03/2024 Γεωργία – Λουξεμβούργο (εντός έδρας η Γεωργία)

21/03/2024 Ελλάδα – Καζακστάν (εντός έδρας η Ελλάδα)

Τελικός (26/03/2024) Γεωργία ή Λουξεμβούργο – Ελλάδα ή Καζακστάν (η έδρα θα αποφασιστεί κατόπιν κλήρωσης)

Επιλαχούσες: Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο

Απευθείας πρόκριση από τη League C έως τώρα: Τουρκία, Σλοβακία