Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η επιχείρηση ρυμούλκησης του αντιτορπιλικού “Βέλος” προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου θα είναι μια αρχική στάση, προτού αποφασιστεί στη συνέχεια, ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός του ιστορικού πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην επιχείρηση ρυμούλκησης συνδράμουν δύο ρυμουλκά σκάφη. Αυτή η διαδικασία θα προχωρήσει εφόσον διευθετηθεί το ζήτημα της εξεύρεσης του σημείου, που θα αγκυροβολήσει το αντιτορπιλικό. Με το συγκεκριμένο θέμα ασχολούνται αυτή την ώρα οι αρμόδιες Αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να προχωρήσει η διαδικασία θα πρέπει να πέσει και ο αέρας και να έχουν αντληθεί πλήρως τα νερά, που έχουν μπει στο εσωτερικό του.

Δύτης και γερανός επιχείρησαν νωρίς το πρωί

Με τη βοήθεια δύτη αλλά και γερανού άρχισαν νωρίς το πρωί οι προσπάθειες ανύψωσης και στεγανοποίησης του αντιτορπιλικού “Βέλους”, που λειτουργεί ως πλωτό μουσείο στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Το ιστορικό πλοίο υπέστη ρήγμα στην πρύμνη του, χτυπώντας πάνω στο κρηπίδωμα της παραλίας από τους θυελλώδεις ανέμους, που σάρωσαν χθες την περιοχή.