Με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τρεις εργαζόμενες στην καθαριότητα του δήμου Ιωαννίνων, καθώς αδειάζοντας τους κάδους στο κέντρο της πόλης, μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών, εισέπνευσαν χημικά που κάποιοι είχαν πετάξει μέσα στους κάδους ανακύκλωσης!

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, με τις τρεις εργαζόμενες να μεταφέρονται άμεσα στο νοσοκομείο, όπου και εξακολουθούν να νοπσηλεύονται μέχρι και σήμερα.

Την καταγγελία κάνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού Ιωαννίνων συνδέοντας το συμβάν αυτό με την πορεία και τα επεισόδια περιορισμένης έκτασης που είχαν προηγηθεί στο ίδιο σημείο χθες Παρασκευή, με αφορμή την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων

«Σίγουρα είναι εγκληματικό το γεγονός ότι επικίνδυνες χημικές ουσίες βρέθηκαν μέσα στους κάδους της ανακύκλωσης μέσα στο κέντρο της πόλης λες και πρόκειται για χαρτόκουτα! Δυστυχώς όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά ούτε η πρώτη φορά που εργάτες καθαριότητας βρίσκονται στο νοσοκομείο εξαιτίας τέτοιων συμβάντων. Καλούμε τη διοίκηση του δήμου να προστατεύσει τις ζωές των εργατών ως οφείλει! Να λάβει κάθε μέτρο ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο. Ευχόμαστε στις συναδέλφους μας να γίνουν γρήγορα καλά και δεσμευόμαστε να είμαστε στο πλάι τους για ο,τι χρειαστεί όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή».

Εικάζεται, λοιπόν, ότι οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του δήμου, εισέπνευσαν χημικές ουσίες από τα δακρυγόνα που έπεσαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Επεισόδια και χημικά στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Θυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια κατά τη διάρκεια πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην πόλη των Ιωαννίνων.

Προς τη λήξη της, οι τελευταίοι από τους διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα. Στο πρώτο αντικείμενο που πετάχτηκε από τους διαδηλωτές -πιθανότατα πέτρα-, οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης.

Δεκάδες αστυνομικοί στους δρόμους των Ιωαννίνων για την πορεία

Αστυνομικοί «κυνηγούν» διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες εναντίον τους, έκαναν και χρήση χημικών

Ακολούθησε κυνηγητό μέχρι τον χώρο της Περιφέρειας, όπου οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν και πάλι χρήση δακρυγόνων ενώ η Αστυνομία προχώρησε και σε ορισμένες προσαγωγές.