«Αρκεί ένα λεπτό για να ερωτευθείς, μια ώρα για να συμπαθήσεις και μια μέρα για ν’ αγαπήσεις. Όμως μια ολόκληρη ζωή δεν αρκεί για να ξεχάσεις». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον μοναδικό Όσκαρ Ουάιλντ, που έχει αποθεώσει και έχει κατακρίνει τον έρωτα με τα πιο ωραία αποφθέγματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που λόγω περίσσιου πάθους ταιριάζουν γάντι με όλες τις μεγάλες ερωτικές ιστορίες στη ζωή, στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη αλλά και τα κινηματογραφικά πλατό.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι το σύνδρομο του Πυγμαλίωνα είναι πιο παλιό και από την ιστορία της 7ης Τέχνης.

Ντάνιελ Κρεγκ – Ρέιτσελ Βάις

Μπορεί να μην ήταν παντρεμένοι και οι δυο, όταν όμως γνωρίστηκαν στα γυρίσματα του θρίλερ «Dream House» βρίσκονταν σε μακροχρόνιες σχέσεις που διέλυσαν για να ζήσουν αυτόν τον έρωτα με την πρώτη ματιά. Ο πιο ωραίος Τζέιμς Μποντ μετά τον Σον Κόνερι βρήκε το ταίρι του στην ταλαντούχα Βρετανίδα, γι’ αυτό και την παντρεύτηκε με συνοπτικές διαδικασίες υπό άκρα μυστικότητα το 2011. Ερωτηθείσα η Ρέιτσελ Βάις για το μυστικό του γάμου της με τον Ντάνιελ Κρεγκ απάντησε μετά και την απόκτηση μιας κόρης μαζί του που ήρθε να προστεθεί στα δύο παιδιά που έχουν από προηγούμενες σχέσεις «όταν είσαι παντρεμένος, η πόρτα πρέπει να κλείνει».

Πενέλοπε Κρουζ – Χαβιέ Μπαρδέμ

Στην περίπτωση τους ταιριάζει το γνωστό, αλλά αληθινό, ο επιμένων νικά. Η Πενέλοπε Κρουζ και ο Χαβιέ Μπαρδέμ, οι δυο Ισπανοί που έχουν κατακτήσει το Χόλιγουντ με το υποκριτικό τους ταλέντο, είχαν συνεργαστεί σε νεαρή ηλικία στην πατρίδα τους με τον δεύτερο να φλερτάρει ανοιχτά, αλλά ανεπιτυχώς, την πρώτη. Η επανασύνδεση τους στην ταινία του Γούντι «Άλεν Vicky Christina Barcelona» το 2008 αποδείχτηκε καταλύτης για την σχέση τους αφού σήμερα 15 χρόνια μετά είναι εδώ και καιρό παντρεμένοι και έχουν ήδη δύο παιδιά.

Μάικλ Φασμπέντερ – Αλίσια Βικάντερ

Η Ιρλανδία και η Σουηδία ήρθαν πολύ πιο κοντά από τότε που ο Μάικλ Φασμπέντερ συνάντησε την Αλίσια Βικάντερ στα γυρίσματα της ταινίας «The Light between Oceans» στην μακρινή Νέα Ζηλανδία. Το φιλμ μπορεί να μην είναι το καλύτερο των δύο ηθοποιών που έχουν να επιδείξουν συγκλονιστικές ερμηνείες τα τελευταία χρόνια σε έργα όπως το «12 Years a Slave» ή το «The Danish Girl», ωστόσο στάθηκε η αφορμή για να αποκτήσει το Χόλιγουντ ένα ακόμα ζηλευτά όμορφο ζευγάρι, από τότε που ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί αποτελούν οριστικά παρελθόν.

Εύα Μέντες – Ράιαν Γκόσλινγκ

Την ώρα που ολόκληρο το Χόλιγουντ αναρωτιόταν ποια ξανθιά έχει κατακτήσει την καρδιά του πιο ωραίου Καναδού του Χόλιγουντ, ο Ράιαν Γκόσλινγκ γνώρισε και ερωτεύτηκε αυτοστιγμεί την κουβανικής καταγωγής Εύα Μέντες στη ταινία «The Place beyond the Pines». Τι κι αν η μεγαλύτερη του κατά 6 χρόνια σέξι Λατίνα δήλωνε το 2011 ότι δεν σκέφτεται να κάνει παιδιά, ο έρωτας της με τον πιο ωραίο γαλανομάτη του Χόλιγουντ την έκανε να αναθεωρήσει τις απόψεις της και σήμερα είναι μητέρα δύο κοριτσιών.

Μίλα Κούνις – Άστον Κούτσερ

Η Μίλα Κούνις και ο όχι τόσο καλός ηθοποιός, αλλά δαιμόνιος επιχειρηματίας, Άστον Κούτσερ αντάλλαξαν το πρώτο τους φιλί όταν συμμετείχαν ως έφηβοι στη γνωστή τηλεοπτική επιτυχία «That 70’s Show». Παρότι δεν έχασαν ποτέ επαφή, ο έρωτας τους προέκυψε πολλά χρόνια αργότερα όταν άρχισαν να βγαίνουν ξανά μαζί μετά τον χωρισμό εκείνου από την Ντέμι Μουρ. Η όμορφη Κούνις δεν έχει διστάσει να παραδεχτεί ότι όλα ξεκίνησαν από την καθαρή σεξουαλική έλξη μεταξύ τους που τους οδήγησε σήμερα να είναι παντρεμένοι με δύο παιδιά.

Μπλέικ Λάιβλι – Ράιαν Ρέινολντς

Συναντήθηκαν στα γυρίσματα της αποτυχημένης εμπορικά ταινίας «Green Lantern» το 2010 και τότε τα σκανδαλοθηρικά έντυπα κατηγορούσαν την Μπλέικ Λάιβλι ότι ευθύνεται για τον χωρισμό του Ράιαν Ρέινολντς από την καμπυλόγραμμη Σκάρλετ Γιόχανσον. Οι ίδιοι έχουν αρνηθεί τις φήμες, παντρεύτηκαν το 2012, απέκτησαν 4 παιδιά και αποτελούν μέχρι σήμερα ένα από τα πιο όμορφα ζευγάρια του Χόλιγουντ.