Την Παρασκευή (17/11) η Έβερτον ενημερώθηκε  επίσημα πως της αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί από τη φετινή βαθμολογία, ως ποινή για τη παραβίαση κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας.

Παρότι οι παραβιάσεις δεν έγιναν επίσημα γνωστές, τα αγγλικά μέσα αναφέρουν πως οι παρατυπίες αυτές έχουν να κάνουν με τη πληρωμή τόκων σχετικά με το κόστος της κατασκευής του νέου γηπέδου.

Επίσης, η συγκεκριμένη υπόθεση είχε παραπεμφθεί σε ανεξάρτητη επιτροπή τον περασμένο Μάρτιο για φερόμενες παραβιάσεις σχετικά με τη σεζόν 2021-2.

Οι λεπτομέρειες

Τα «Ζαχαρωτά» αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, έκαναν γνωστό πως θα προχωρήσουν σε έφεση. Η ποινή αυτή είναι άμεσα εφαρμόσιμη, και με την απόφαση αυτή η Έβερτον θα βρεθεί στη ζώνη του υποβιβασμού και στη τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 4 βαθμούς, όσους έχει και η Μπέρνλι. Στη 17η θέση βρίσκεται η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 5 βαθμούς, ενώ πάνω από την επικίνδυνη ζώνη βρίσκεται η Λούτον με 6.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν μόνο δύο ομάδες στη Premier League έχουν τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών: η Μίντλεσμπρο με -3 το 1996/97 και η Πόρτσμουθ με -9 τον Μάρτιο του 2010.