Αναβολή για τις 9 Σεπτεμβρίου 2024 πήρε η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, που θα εκδικαζόταν σήμερα σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Η αναβολή έρχεται εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο καταδικασμένος για δυο βιασμούς ηθοποιός βρέθηκε στο δικαστήριο μαζί με το συνήγορό του Αλέξη Κούγια και αποχώρησαν μαζί από το κτίριο μετά την αναβολή. Τελευταία φορά που είδαμε τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν στις 14 Ιουλίου του 2022 όταν βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Αναβολή της δίκης για τις 9/9/2024

Ξέρουν καλά ότι δεν είμαι βιαστής

Ο Δημήτρης Λιγνάδης εμφανίστηκε συγκινημένος και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καλή σας μέρα παιδιά. Δεν μπορώ να κάνω καμία δήλωση πριν από την ολοκλήρωση του Εφετείου. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και σεβασμό στη δικαιοσύνη. Αν έλεγα κάτι είναι, θα ήταν ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που όλο αυτόν τον καιρό με υποστηρίζουν, με πιστεύουν… Και είναι πολλοί. Δεν περίμενα να είναι τόσοι πολλοί. Και ξέρουν καλά ότι δεν είμαι βιαστής» είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Και κάποιος άλλος στη θέση μου αυτό θα ένιωθε. Λυπάμαι που λόγω του κλίματος δεν μπορούν κάποιοι άνθρωποι να έρθουν μάρτυρες».

Οι δηλώσεις Αλέξη Κούγια

«Ο τελευταίος που θα πάει φυλακή είναι ο Λιγνάδης», δήλωσε ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας σε δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας ότι η αθωότητά του είναι δεδομένη.

Με φειδωλές δηλώσεις στους δημοσιογράφους

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε αποφασίσει να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του κατηγορουμένου με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά την έκδοση της ετυμηγορίας των δικαστών να αποφυλακιστεί με όρους μετά από προσωρινή κράτηση 17 μηνών.