Σε κλίμα οδύνης και βαθιάς συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό Σπύρο Φωκά.

Αυτή την ώρα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του αποχαιρετούν τον σπουδαίο ηθοποιό Σπύρο Φωκά στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Στην κηδεία του ηθοποιού έφτασαν πρώτες η σύζυγός του Λίλιαν και η θετή του κόρη Κωνσταντίνα, επιλέγοντας και οι δύο το λευκό χρώμα στην εμφάνισή τους.

Η σύζυγος του αείμνηστου ηθοποιού Σπύρου Φωκά, Λίλιαν

Η σύζυγος του αείμνηστου ηθοποιού Σπύρου Φωκά, Λίλιαν

Ο σπουδαίος ηθοποιός, που πέθανε σε ηλικία 86 ετών, είχε επιβαρυμένη υγεία το τελευταίο διάστημα.

Στην κηδεία του αείμνηστου ηθοποιού Σπύρου Φωκά η θετή του κόρη Κωνσταντίνα

Στην κηδεία του αείμνηστου ηθοποιού Σπύρου Φωκά η θετή του κόρη Κωνσταντίνα

Η πολιτική κηδεία του τελείται στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και στη συνέχεια η σορός του θα οδηγηθεί στη Ριτσώνα για αποτέφρωση, εκφράζοντας την τελευταία επιθυμία του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας.

Η Άννα Φόνσου στην κηδεία του Σπύρου Φωκά

Η Άννα Φόνσου στην κηδεία του Σπύρου Φωκά

Ο Ισίδωρος Σταμούλης στην κηδεία του Σπύρου Φωκά

Ο Ισίδωρος Σταμούλης στην κηδεία του Σπύρου Φωκά

Αρκετά είναι ήδη τα στεφάνια που βρίσκονται στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Aλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι εκείνο της κόρης του, που γράφει «Μπαμπά άσε τα ψόφια, σήκω να χορέψουμε».

Στεφάνια για την κηδεία του αείμνηστου ηθοποιού Σπύρου Φωκά

Στεφάνια για την κηδεία του αείμνηστου ηθοποιού Σπύρου Φωκά

Από την κηδεία του ηθοποιού Σπύρου Φωκά

Από την κηδεία του ηθοποιού Σπύρου Φωκά

«Τέτοιον άνθρωπο στη ζωή κανείς δεν θα συναντήσει»

Η σύζυγός του, είχε περιγράψει τις τελευταίες στιγμές του ηθοποιού, αποκαλύπτοντας ότι «έσβησε» μέσα στην αγκαλιά της.

«Ο Σπύρος τον τελευταίο καιρό υπέφερε. Υπέφερε από πόνους, ταλαιπωρήθηκε πολύ. Ήταν αετός ο Σπύρος και είχε την καρδιά ενός λιονταριού και το πέταγμα ενός αετού» τόνισε η Λίλιαν Φωκά, μιλώντας στο MEGA.

«Μου κούνησε το κεφάλι κι έφυγε. Τέτοιον άνθρωπο στη ζωή κανείς δεν θα συναντήσει. Έσπασε το καλούπι, τελειώσαμε. Ούτε σαν ηθοποιό ούτε σαν άνθρωπο», είχε αναφέρει, επισημαίνοντας πως ο Σπύρος Φωκάς πέθανε στην αγκαλιά της.

Η μάχη με τον καρκίνο

Ο Σπύρος Φωκάς έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή τα τελευταία χρόνια, με την αγαπημένη του σύζυγο, Λίλιαν Φωκά, να ενημερώνει για την πορεία της υγείας του μέσα από αναρτήσεις στα social media, αλλά και δηλώσεις στον Τύπο.

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2021 όταν η σύζυγός του διαπίστωσε ότι ο ηθοποιός κάθε μέρα που περνούσε ήταν και πιο καταβεβλημένος. Αποτέλεσμα ήταν η άμεση μεταφορά του από το σπίτι του στο Καλαμάκι Κορινθίας στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Εκεί διαπιστώθηκε ότι τα αιμοπετάλιά του Σπύρου Φωκά ήταν πολύ πεσμένα με τον ηθοποιό να μένει για αρκετό διάστημα στο νοσοκομείο.

Το φετινό καλοκαίρι η κατάσταση της υγείας του ηθοποιού επιδεινώθηκε, όταν κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, η φωτιά άρχισε να πλησιάζει και να απειλεί το σπίτι του στην περιοχή του Καλαμακίου στην Κόρινθο. Λίγα 24ωρα μετά, στις 10 Νοεμβρίου, η σύζυγος του Σπύρου Φωκά ανακοίνωσε στα social media ότι ο σπουδαίος ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η Λίλιαν Φωκά δήλωσε: «Ευχαριστούμε πολύ που είστε εδώ, όντως έχουμε μία γιορτή, γιορτάζουμε τον Σπύρο που πετάει ψηλά».

Η αγαπημένη του κόρη ανέφερε πως, «σήμερα γιορτάζουμε τον μπαμπά μου».