Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Άρη σε ένα κλειστό παιχνίδι και κατάφερε να πάρει μεγάλη νίκη με σκορ 75-65 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Basket League και παρέμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα.

Οι Πράσινοι δυσκολεύθηκαν πολύ στο πρώτο ημίχρονο, κατάφεραν να χτίσουν διψήφια διαφορά, την οποία και έχασαν, όμως στην τελευταία περίοδο έβαλαν τα μεγάλα σουτ και μπόρεσαν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.

Κορυφαίος για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν ο Ντίνος Μήτογλου με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Ματίας Λεσόρ σταμάτησε στους 14. Από την άλλη πλευρά, ο Κρις Μπάνκστον σημείωσε 16 πόντους και ο Βασίλης Τολιόπουλος είχε 15.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να πατάει καλύτερα και να βρίσκει λύσεις κυρίως με τον Αντετοκούνμπο. Οι άμυνες ήταν σκληρές και έτσι το σκορ παρέμενε χαμηλό. Ο Άρης όσο περνούσε η ώρα έβρισκε ρυθμό και στο μπροστά μέρος, με τον Τολιόπουλο να κάνει καλό ματς. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 15-14 υπέρ της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη.

Στη δεύτερη περίοδο το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, με το σκορ να είναι χαμηλό, αλλά τις άμυνες να… τσακίζουν κόκκαλα. Και οι δύο ομάδες χτυπούσαν κυρίως κοντά στο καλάθι με τους ψηλούς, αλλά και με κάθετο μπάσκετ. Το προβάδισμα άλλαξε χέρια ουκ ολίγες φορές, με την… μπίλια να κάθεται στον Άρη που πήγε μπροστά στην ανάπαυλα με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 33-32.

Ανέβασε στροφές και έφτασε στη νίκη

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τις κακές επιλογές της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη με αποτέλεσμα όσο περνούσε η ώρα η διαφορά όλο και ανέβαινε. Μάλιστα οι Πράσινοι έφτασαν και στο +10 χάρη στο 52-42, έχοντας μια διαφορά 11 πόντων στο φινάλε με το 55-44.

Στην τελευταία περίοδο, ο Άρης προσπάθησε να κάνει μια μεγάλη επιστροφή, μείωσε στο 57-53, όμως δεν είχε λύσεις επιθετικά και ο Μήτογλου «καθάρισε» με δικά του καλάθια για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στη νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-14, 33-32, 44-55, 65-75

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*