Προβληματισμένος για την επόμενη ημέρα στην Κουμουνδούρου εμφανίζεται ο Γιάννης Δραγασάκης που αμφιβάλει ανοικτά εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει κόμμα της Αριστεράς.

Με ανάρτησή του στο FB, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, εξαπολύει επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη αναφέροντας πως αγνόησε την επιστολή του «με συγκεκριμένες προτάσεις για μια ενωτική διέξοδο από την κρίση του κόμματος» καταλογίζοντας «αντιδημοκρατικά ήθη & αλαζονικές συμπεριφορές που με κάνουν να πιστεύω ότι ο νέος πρόεδρος έχει κάνει τις επιλογές του & αυτές είναι βαθιά διχαστικές & τραυματικές».

Αναγνωρίζει μεν πως εξελέγη δημοκρατικά αλλά σημειώνει πως «πορεύεται ουσιαστικά αντιδημοκρατικά».

Σχετικά με την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή ο Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνει πως «αποτελεί προσβολή όχι μόνο για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για κάθε δημοκρατικό πολίτη, καθώς φαίνεται να αγνοεί βασικές αρχές της δημοκρατίας & του νομικού πολιτισμού».

Εξηγεί γιατί αποχώρησε από τη συνεδρίαση και ρίχνει τη «βόμβα»: «Δεν ξέρω πόσα περιθώρια υπάρχουν ακόμη, ώστε να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κόμμα της Αριστεράς», γράφει.

Καταλήγει αναφέροντας πως η ανασύνταξη και ανασύνθεση του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου «απαιτεί αυτενέργεια, συλλογικές πρωτοβουλίες & συντονισμένες δράσεις μέσα κι έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ & κυρίως μέσα στην κοινωνία».

Η προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα

Ο Γιάννης Δραγασάκης προ δύο ημερών, με ένα ύστατο κάλεσμα ενότητας λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχείρησε να αντιστρέψει το κλίμα.

Υπογράμμιζε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι που μαζί με άλλους έφτιαξε. «Δεν μπορεί λοιπόν παρά να νοιάζομαι γι’ αυτό. Κι από αυτή την έγνοια έστειλα τη, γνωστή πλέον, επιστολή».

Καλούσε τους πάντες να είναι «ειλικρινείς» αναγνωρίζοντας πως δεν είναι μια «συνηθισμένη κατάσταση» που αν «δεν αναγνωρίσουμε, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω».