Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από το φρικτό τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 21 ετών διεθνής πολίστας Αδαμάντιος Μαντής, όταν έπεσε επάνω του ένα αυτοκίνητο που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα.

3 Νοεμβρίου 2019. Πέντε λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Στο αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο που είχε εξασφαλίσει το MEGA καταγράφεται η στιγμή που το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός ο διεθνής πολίστας Αδαμάντιος Μαντής, βγάζει αλάρμ μετά από βλάβη και σταματά στην αριστερή λωρίδα της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Ο Αδαμάντιος βγήκε από το αυτοκίνητο και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο. Διερχόμενο όχημα, με οδηγό έναν 57χρονο πέφτει πάνω στο σταματημένο ΙΧ.

«Ήταν τόσο σφοδρή η σύγκρουση που έπεσε πάνω στον Αδαμάντιο. Τον έριξε πίσω στα κάγκελα και το παιδί έπαθε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις» ανέφερε η μητέρα του πολίστα, Κατερίνα Τζιάλλα.

Ο μόλις 21 ετών πολίστας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος. Επί επτά ώρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε.

«Ο οδηγός που τον σκότωσε πήγαινε με υπερβολική ταχύτητα και δεν κοιτούσε μπροστά του. Το παιδί ήταν πάνω στο πεζοδρόμιο, έχοντας βγει έξω από ένα σταματημένο χαλασμένο αυτοκίνητο που είχε αναμμένο αλάρμ» είπε η μητέρα του.

Ο ψυχικός και δικαστικός αγώνας της μητέρας του

Έκτοτε για τη μητέρα του Αδαμάντιου ξεκίνησε ένας ψυχικός, αλλά και δικαστικός Γολγοθάς. Ο 57χρονος οδηγός που προκάλεσε το δυστύχημα δεν έχει ακόμα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

«Αυτό που θέλω είναι να μην βρεθεί άλλη μάνα στη θέση μου και άλλο παιδί στη θέση του γιου μου. Είναι τραγικό, γιατί χάνοντας το παιδί σου τελειώνει η ζωή σου. Γι’ αυτό ξεκίνησα αυτόν τον αγώνα, να μην υπάρξουν άλλα παιδιά στη θέση του Αδαμάντιου».

Την ερχομένη Τετάρτη μετά από τέσσερις αναβολές έχει οριστεί η δίκη για το τροχαίο που στέρησε τη ζωή του Αδαμάντιου Μάντη, 4 χρόνια και 12 ημέρες μετά το θάνατό του.

«Ήταν ένα παιδί διαμάντι. Ήταν ένας καλός γιος, ένας υποστηρικτικός αδελφός, πιστός φίλος και ένας καλός αθλητής. Τιμούσε το άθλημα που υπηρετούσε, το αγαπούσε, ήθελε να τιμήσει τη χώρα μας».

Η μητέρα με τον δικηγόρο της, Γιάννη Μαρακάκη, συνάντησαν τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη.

«Έγινε μια συγκεκριμένη ατζέντα, την περαιτέρω αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα αναφορικά με τα τροχαία δυστυχήματα ή ατυχήματα με αυτά που οδηγούν σε βαριά βλάβη και σωματική αναπηρία και την αργοπορημένη και αργή απονομή της ποινικής δικαιοσύνης σε ότι αφορά αυτές τις υποθέσεις» είπε ο δικηγόρος.

Όπως λέει η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού πολίστα, έχει βάλει σκοπό της ζωής της τη δικαίωση της μνήμης του γιου της, αλλά και άλλων παιδιών που χάθηκαν στην άσφαλτο.