Οι Μιλγουόκι Μπακς δεν κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη από την Ιντιανάπολις αφού ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τους Πέισερς, παρά τους 54 πόντους του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ μίλησε μετά το ματς για την κούραση που νιώθει, για τους πόντους που έβαλε, για τους Μπακς, αλλά και για το γεγονός πως υπάρχουν παίκτες που παίρνουν περισσότερα φάουλ από εκείνον έχοντας λιγότερες επαφές.

Oι δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Εκτιμώ αυτό που έκανε ο προπονητής. Όποιος με στηρίξει μια φορά, θα τον στηρίξω 1.000 φορές! Είναι ωραίο να ξέρεις πως ο προπονητής σε στηρίζει και προσπαθώ να το κάνω κι εγώ. Πιστεύω πως υπάρχουν πολύ περισσότερες επαφές από αυτές που σφυρίζονται. Αισθάνομαι ότι κάποιοι παίκτες πάνε στην γραμμή των βολών για λιγότερη επαφή από ότι εγώ.

Κάποιες φορές δεν το καταλαβαίνω μέσα στον αγώνα, αλλά μετά βλέπω στο βίντεο ότι κάποιος-για παράδειγμα-με έχει τραβήξει. Όμως δεν κάνω flopping, προσπαθώ να υπερισχύσω με τη δύναμή μου και να είμαι πρώτος στα γκολ-φάουλ στο πρωτάθλημα. Ο κόουτς ένιωσε πως δεν έπαιρνα τα σφυρίγματα που έπρεπε και αντέδρασε. Είναι κρίμα που αποβλήθηκε, τον χρειαζόμασταν. Όμως εκτιμώ πως με στήριξε και εμείς οι παίκτες θα τον στηρίξουμε όταν μας χρειάζεται περισσότερο».

Για τους 54 πόντους: «Προφανώς ήμουν κουρασμένος. Χθες δεν έπαιξα πολύ, αλλά ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι δεν αφορά το πόσο παίζω, αλλά η προετοιμασία για τον αγώνα. Τα σουτ πριν από το παιχνίδι, τα βάρη, η αποθεραπεία, νέα σουτ, το ζέσταμα και το παιχνίδι. Είτε παίζω 15 είτε 35 λεπτά δεν μου κάνει διαφορά, πάλι νιώθω κουρασμένος.

Σήμερα ήμουν κουρασμένος, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Πρέπει να προσπαθήσουμε να παίξουμε και να δώσουμε ό,τι έχουμε. Προφανώς στην αρχή του αγώνα οι Πέισερς είχαν περισσότερη ενέργεια, ενώ εμείς προσπαθούσαμε να βρούμε ρυθμό χωρίς τον Λίλαρντ. Μετά γυρίσαμε στο ματς, παίξαμε ζώνη και τους κατεβάσαμε τον ρυθμό, τους υποχρεώσαμε σε κακά σουτ.

Στο δεύτερο μέρος είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε, αλλά έβαλαν σουτ, κάναμε λάθη, εγώ έκανα λάθη και δεν σούταρα επειδή ήμουν εξαντλημένος. Βγήκαν όμως πολλά θετικά πράγματα σήμερα. Πρέπει να βελτιωθούμε. Οι ομάδες σκοράρουν πολλούς πόντους εναντίον μας και πρέπει να βελτιωθούμε».

Για τις άμυνες ζώνης που εφαρμόζουν οι Μπακς: «Δουλεύει η ζώνη. Δούλεψε κόντρα στους Πίστονς, δούλεψε και σήμερα. Αυτή τη στιγμή φάινεται ότι αυτό δουλεύει, αφού κατεβάζουμε τον ρυθμό των ομάδων, τους υποχρεώνουμε σε άσχημα σουτ, δεν μπορούν να παίξουν ένας με έναν μαζί μας. Το κάναμε με τους Νετς και με τους Ράπτορς. Δουλεύει και είναι καλό να το έχουμε σαν επιλογή στην κανονική περίοδο και ίσως χρησιμοποιήσουμε και στα playoffs».

Για τα drive και τις 16/18 βολές του: «Ένιωθα καλά τα πόδια μου. Είχα ισορροπία, ένιωσα δυνατός, όπως στο παρελθόν. Νιώθω έτσι όμως εδώ και τρία παιχνίδια. Βρίσκω τον ρυθμό μου σιγά-σιγά. Δεν έχει σημασία όμως, αφού χάσαμε».

Για την βοήθεια των Μπότσαμπ και Τζάκσον: «Ο Μπότσαμπ είναι αυτός που είναι. Είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και πάντα βοηθάει την ομάδα. Ανοίγει το γήπεδο για εμάς, βάζει σουτ, είναι ενεργητικός. Ένα από τα δυνατά του σημεία όμως – και δεν ξέρω αν συζητιέται αρκετά αυτό επειδή απέχω από τα social media – είναι η άμυνά του. Μπαίνει μέσα και παίζει καλή άμυνα, δεν τους αφήνει να νιώσουν άνετα.

Ο Τζάκσον ήταν σπουδαίος με τους Πίστονς αμυντικά χθες, ήταν απίστευτος βασκά, πήρε ριμπάουντ, έκανε καλά box out, πήρε επιθετικά ριμπάουντ, μας έδωσε καλά λεπτά. Σήμερα έδωσε τα ίδια. Τα δίνει όλα και μου αρέσει. Ελπίζω να παίζει περισσότερο, χρειαζόμαστε την ενέργειά του. Παίζει με τον σωστό τρόπο, θέλει να μαθαίνει και πάντα θες τέτοιους παίκτες στην ομάδα, επειδή τα δίνουν όλα και όποτε μπαίνουν ανεβάζουν την ενέργεια σε άλλο επίπεδο».

Για την ατάκα τον Μίντλετον που είπε ότι κάνουν double-team στον Γιάννη πίσω από το κέντρο: «Στο NBA το έχω δει γενικά, νομίζω οι Θάντερ το κάνουν, αλλά και μερικές ακόμα. Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλες. Ίσως οι Γκρίζλις. Στο NBA δεν έχω βρεθεί ξανά σε αυτή την κατάσταση. Είναι κάτι καινούριο. Η ομάδα ίσως το έχει δει. Όταν ήμουν 16-17 χρονών, πριν έρθω στο NBA μου έκαναν double team σε όλο το γήπεδο. Είναι ωραίο συναίσθημα να επιστρέφω σε αυτές τις μέρες. Ήμουν κτήνος τότε».

Για το πώς πρέπει να το διαχειριστούν οι Μπακς: «Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί. Στην πρώτη πάσα να φύγουμε αμέσως. Κάποιες φορές μετά την πρώτη πάσα κρατούσαμε την μπάλα περισσότερο από ότι έπρεπε. Πρέπει απλώς να τρέξουμε, για να βρεθούμε σε κατάσταση 4 εναντίον 3.

Πρέπει να πάρεις το ελεύθερο σουτ ή να πας προς το καλάθι. Η ρακέτα των Πέισερς νομίζω είχε αρκετό χώρο επειδή ο ψηλός τους μάρκαρε εμένα. Πιστεύω λοιπόν πως όποτε γίνεται αυτό πρέπει απλώς να τρέχουμε και να παίρνουμε το καλύτερο διαθέσιμο σουτ».