Αρχηγείο της Χαμάς, που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο Al shifa, στην καρδιά της πόλης της Γάζας, κατέλαβαν οι IDF.

Δυνάμεις από την 162η Μεραρχία, με τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων, πραγματοποίησαν επιδρομή και κατέλαβαν αρχηγείο της οργάνωσης.

«Κατά τη διάρκεια σκληρών μαχών, περισσότεροι από 50 μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν.  Επιπλέον, βρέθηκαν σημαντικά έγγραφα με στρατιωτικές πληροφορίες και καταστράφηκαν αρκετές σήραγγες, εργοστάσια κατασκευής πυρομαχικών και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι.

Kάτω από το νοσοκομείο το αρχηγείο

Σύμφωνα με όσα έχει ισχυριστεί ο ίδιος τις προηγούμενες ημέρες, κάτω από το νοσοκομείο Al shifa βρίσκεται το στρατηγείο επιχειρήσεων της Χαμάς και πολλά υπόγεια συγκροτήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους ηγέτες της οργάνωσης για να κατευθύνουν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Οι «στρατιωτική συνοικία» που «χτύπησαν» οι Ισραηλινοί

«Πρόκειται για στρατιωτική συνοικία, που είναι η καρδιά των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της Χαμάς. Χρησιμοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, δυνάμεις πεζικού, μηχανικού και τεθωρακισμένων υπό τη διοίκηση της Ταξιαρχίας Givati εργάστηκαν για την εκκαθάριση της περιοχής και την εξουδετέρωση των υποδομών, συμπεριλαμβανομένου ενός εκτεταμένου δικτύου υπόγειων σηράγγων», ανέφεραν οι IDF, αφού κατέλαβαν το αρχηγείο.

Μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από όπλα της Χαμάς που εντοπίστηκαν στο αρχηγείο.