Συγκεκριμένα, οι πελάτες θα μπορούν να κλείνουν διαδικτυακά ένα test drive σε πραγματικές συνθήκες, και για τα ηλεκτρικά οχήματα θα παραδίδονται σε αυτούς φορτισμένα για τουλάχιστον 150 χλμ.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να γίνουμε μια μάρκα ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030, με μια μοναδικά ολοκληρωμένη σειρά οχημάτων που έχουν ήδη παρουσιαστεί και δημιουργήθηκαν αφού κατέστη κατανοητό ότι οι », δήλωσε ο Martin Sander, general manager, Ford Model, Europe. «Όραμά μας είναι να καταστήσουμε ευκολότερη και πιο ελκυστική από ποτέ για τους πελάτες τη διερεύνηση, την πελάτες EV βλέπουν τον κόσμο διαφορετικάαγορά και την κατοχή του κατάλληλου ηλεκτρικού οχήματος για αυτούς, είτε μεταβαίνουν για πρώτη φορά στα EV είτε είναι ήδη έμπειροι ιδιοκτήτες.»

Η Ford αποκάλυψε  το νέο της όραμα για να κάνει τη διερεύνηση των δυνατοτήτων, τη δοκιμή, την αγορά και την ιδιοκτησία των προϊόντων της όχι μόνον απλούστερη, αλλά και πιο ευχάριστη – αρχής γενομένης από τα ηλεκτρικά της οχήματα.

Η εταιρεία, σε συνεργασία με τους εμπόρους λιανικής πώλησης σε όλη την Ευρώπη, επανασχεδιάζει πλήρως το ταξίδι των πελατών προς την ιδιοκτησία ενός ηλεκτρικού οχήματος (EV), με online πρόσβαση και σημεία επαφής διαθέσιμα σε κάθε βήμα της διαδικασίας.

Η νέα προσέγγιση εισάγει διαδικτυακούς εκθεσιακούς χώρους και εικονικές δοκιμαστικές διαδρομές για την εξερεύνηση προϊόντων και υπηρεσιών από την άνεση του καναπέ του σπιτιού ή κατά τη διάρκεια ενός 10λεπτου διαλείμματος ανάμεσα σε επαγγελματικές συναντήσεις. Σημαντικές αποφάσεις θα λαμβάνονται ευκολότερα με διαφανή τιμολόγηση ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις. Και οι πελάτες θα μπορούν να εξατομικεύουν την παράδοση του οχήματός τους, να έχουν πρόσβαση στη φόρτιση και να κανονίζουν την παραλαβή και την παράδοση του οχήματος για σέρβις με μερικά κλικ στο smartphone τους.

Επίσης, με στόχο την ανασφάλεια που έχουν οι μελλοντικοί αγοραστές για τις τιμές των νέων μοντέλων – το 77% των αγοραστών αυτοκινήτων προτιμούν σταθερές τιμές – θα εγγυάται διαφανή τιμολόγηση, όπου οι πελάτες θα λαμβάνουν μια σταθερή τιμή είτε πραγματοποιούν αγορές online είτε στο κατάστημα της επιλογής τους.