Ένας χάρτης αποκαλύπτει σε ποιες πόλεις του κόσμου θα ήθελαν οι περισσότεροι να κάνουν μια καινούργια αρχή και το νήμα έκοψε το Ντουμπάι.

Ο χάρτης που φτιάχτηκε από τις αναζητήσεις των χρηστών της Google σε διάστημα 12 μηνών φέρνει στη δεύτερη θέση το Μαϊάμι στις ακτές της Φλόριντα των ΗΠΑ, στην τρίτη θέση την Πόλη του Φωτός, το Παρίσι και στην τέταρτη την αμερικανική μεγαλούπολη της Νέας Υόρκης, μαζί με τη Μαδρίτη και τη Σιγκαπούρη.

Την πεντάδα κλείνουν το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες, ενώ στην έκτη θέση το Τορόντο και στην έβδομη η Ουάσιγκτον, το Σικάγο, το Κεμπέκ, το Πόρτλαντ και το Φοίνιξ μοιράζονται το βραβείο με το Μπουένος Άιρες, τη Μπογκοτά και τη Βιέννη. Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της Daily Mail, στην πρώτη 12άδα των χωρών με τις πόλεις επιθυμητούς προορισμούς προς διαβίωσης συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα και η Αργεντινή.

«Μετακομίσω στην (πόλη)…»

Να σημειωθεί ότι τον χάρτη έφτιαξε η οικονομική υπηρεσία για τους μετανάστες, Remitly, που εξέτασε 164 πόλεις και βάσισε τα αποτελέσματα της στην φράση «μετακομίσω στην (πόλη)» στη μηχανή αναζήτησης της Google τον περασμένο χρόνο.

Όσον αφορά το χρυσό μετάλλιο, η Remitly σχολιάζει ότι «με μια πλειάδα εργασιακών ευκαιριών, αυξανόμενων δομών, εξαιρετικού συστήματος υγείας και εκπαίδευσης, συν τη προοπτική καθόλου φόρων, είναι ξεκάθαρο γιατί το Ντουμπάι τερμάτισε πρώτο».

Ντουμπάι, Μαϊάμι, Παρίσι οι τρεις πόλεις του κόσμου, στις οποίες θα ήθελαν να μετακομίσουν οι περισσότεροι πολίτες του κόσμου

«Σαν αποτέλεσμα, η πόλη, που είναι γνωστή ως «το κόσμημα της ερήμου», βλέπει και φέτος τον πληθυσμό της να αυξάνεται φτάνοντας τα 3.6 εκατομμύρια για πρώτη φορά το 2023.

Απρόσμενες συμμετοχές 

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο  Τζάγκο ΜακΚένζι, Διευθυντής Επιχειρηματικής Διαχείρισης της Remitly, είπε τα εξής: «Οι άνθρωποι συνηθίζουν στην ιδέα να μετακομίσουν σε άλλη χώρα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, είτε για μεγαλύτερες προοπτικές απασχόλησης, είτε για καλύτερη ποιότητα ζωής, είτε για αυξημένο μισθό, ώστε να μπορούν να στέλνουν χρήματα στις οικογένειές τους.

Έχοντας αυτό κατά νου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναζητούν πληροφορίες σχετικά με την πόλη που θα μπορούσε να είναι το επόμενο σπίτι τους. Το Ντουμπάι ήταν ο ξεκάθαρος νικητής στη μελέτη μας, καθώς με την πληθώρα των προοπτικών απασχόλησης και των πλεονεκτημάτων που μπορεί να προσφέρει στην καθημερινότητα των πολιτών του κόσμου, σε συνδυασμό με τον φανταστικό καιρό, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί».

«Ενώ υπάρχουν κάποιες πόλεις με διαχρονική δημοφιλία όπως το Παρίσι, η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, είναι υπέροχο να βλέπουμε στη λίστα μας μερικές πιο εκπληκτικές συμμετοχές όπως το Πόρτλαντ, το Τορόντο και η Βιέννη. Υπάρχουν τόσες πολλές πόλεις που προσφέρουν εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης και υψηλό βιοτικό επίπεδο. Η μόνη δυσκολία είναι να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα», καταλήγει ο ίδιος.