Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν είναι πλέον πιθανό να μιλήσει με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ ενημέρωσε ότι ο Ιρανός πρόεδρος Ιμπραήμ Ραΐσι θα επισκεφθεί την Τουρκία στο τέλος του Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Anadolu.

«Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον ένα πρόσωπο με το οποίο μπορείς να μιλήσεις με οποιονδήποτε τρόπο, τον διαγράψαμε και τον πετάξαμε στην άκρη» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον ένα πρόσωπο που μπορεί να θεωρηθεί συνομιλητής μας με οποιονδήποτε τρόπο» διαμήνυσε ο Ερντογάν, που διευκρίνισε ότι απόφαση για το θέμα θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος διευκρίνισε ότι η πλήρης διακοπή των δεσμών, ιδίως στη διεθνή διπλωματία, δεν είναι δυνατή και ανέφερε ότι με τον υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν όλα τα διπλωματικά μέσα.

«Ο στόχος μας είναι η επίτευξη οριστικής ειρήνης στο ισραηλινοπαλαιστινιακό ζήτημα. (…) Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει η αιματοχυσία και να εδραιωθεί η ειρήνη. Στόχος μας είναι η επίτευξη μιας διαρκούς και βιώσιμης ειρήνης που θα ανακουφίσει τόσο την περιοχή μας όσο και τη χώρα μας. Κάνουμε εκκλήσεις για να το διασφαλίσουμε αυτό, για παράδειγμα, θέλουμε να φέρουμε όλα τα σχετικά μέρη σε μια διάσκεψη» είπε.