Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε τη βοήθεια του Μανούχου για να περάσει από την Λαμία.

Με το σκορ στο 1-1 ο Έλληνας διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων με αποτέλεσμα το γκολ του Σπόραρ στο 90′ να «σφραγίσει» τη νίκη των πρασίνων (1-2) που είχαν μείνει με δέκα παίκτες από το 83′. Ο Παλάσιος στο 90+8′ αστόχησε σε πέναλτι χάνοντας την ευκαιρία να διευρύνει ακόμη περισσότερο το σκορ.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέμεινε στην κορυφή με 25 βαθμούς ενώ η Λαμία βρίσκεται στην 5η θέση με 15.

Οι πράσινοι με το «καλημέρα» ήθελαν να δείξουν τις προθέσεις τους καθώς ο Φώτης Ιωαννίδης στα 47 δευτερόλεπτα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια του σουτ του Μλαντένοβιτς εκτός περιοχής κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τη δικιά τους μεγάλη ευκαιρία στο 9′ με τους Καρλίτος και Τσιλούλη να βγαίνουν στην κόντρα και τον δεύτερο να σουτάρει αλλά και πάλι η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Ο Ισπανός επιθετικός είχε την ευκαιρία να σκοράρει στην επαναφορά αλλά η προσπάθειά του βρήκε πάνω στο σώμα του Μπρινιόλι.

Προηγήθηκε με Μλαντένοβιτς ο Παναθηναϊκός

Ωστόσο το «τριφύλλι» πίεζε και πάταγε συχνά στην περιοχή της Λαμίας με αποτέλεσμα στο 31΄ο Μαντσίνι να κάνει την κούρσα από τα δεξιά επιχειρώντας μία παράλληλη σέντρα. Αρχικά κανένας δε βρέθηκε στην πορεία της μπάλας με τον Μλαντένοβιτς να καραδοκεί έξω από την περιοχή στο δεύτερο δοκάρι. Ο Σέρβος ακραίος αμυντικός έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Κοσέλεφ γράφοντας το 1-0.

Οκτώ λεπτά αργότερα η Λαμία έχασε σπουδαία ευκαιρία για να φέρει το ματς και πάλι στα ίσα. Ο Σίντκλεϊ επιχειρεί μία ατομική ενέργεια από τα αριστερά κάνοντας την παράλληλη σέντρα η οποία βρίσκει τον Μαρτίνεθ αλλά τον Ισπανό να αστοχεί εξ επαφής λίγο έξω από την μικρή περιοχή. Η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ήταν από πλευράς Παναθηναϊκού με τον Ιωαννίδη να προσπαθεί από κλειστή γωνία να «εκτελέσει» τον Κοσέλεφ με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να αποκρούσει εύκολα.

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε κατακόρυφα με τις δύο ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές ως προς τις κινήσεις τους στον αγωνιστικό χώρο. Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους υπήρξαν μόλις δύο ευκαιρίες (ένα σουτ του Τσανδάρη και μία κεφαλιά του Αράο). Στο 62′ έπειτα από εκτέλεση φάουλ ο Παπαδόπουλος πήδηξε ψηλότερα από όλους άλλα η προσπάθειά του κατέληξε στα χέρια του Μπρινιόλι.

Ισοφάρισε με Καρλίτος η Λαμία

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ της ισοφάρισης για την Λαμία. Ο Τσιλούλης έκανε την κούρσα από τα αριστερά και με μία παράλληλη σέντρα βρήκε τον Καρλίτος ο οποίος «πλήγωσε» την παλιά του ομάδα με τον Ισπανό να μην πανηγυρίζει.

Ο Ιωαννίδης στο 68′ απείλησε με διαγώνιο σουτ αλλά για ακόμη μία φορά ο Κοσέλεφ βρισκόταν στη σωστή θέση και πραγματοποίησε μία εξαιρετική επέμβαση. Στο 72΄ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι αλλά η φάση ακυρώθηκε καθώς ο Φώτης Ιωαννίδης έκανε επαφή με την μπάλα την ώρα που ο Παλάσιος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Με τις «ευλογίες» του Μανούχου

Η Λαμία έφτασε στην ανατροπή στο 78′ με γκολ του Τσιλούλη μετά από εκτέλεση φάουλ αλλά ύστερα από έλεγχο στο VAR το γκολ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ. Λίγα λεπτά αργότερα ο Αράο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για τα εναπομείναντα λεπτά του παιχνιδιού. Στο 85′ Μανούχος και VAR έκλεισαν τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ της Λαμίας, όταν ο Γεβντάι πήρε… αγκαλιά τον Παπαδόπουλο.

Στο 90′ ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο σκορ με γκολ του Σπόραρ. Ο Μπερνάρ βγάζει μία γλυκιά σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι εκεί που βρίσκεται ο Σλοβένος, που είχε περάσει λίγα λεπτά πριν στην θέση του Ιωαννίδη, και με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια στον Κοσέλεφ και έγραψε το τελικό 1-2.

Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ (90+2′ Λόνγκο), Τζανδάρης, Σλίβκα (90+2′ Αμαράλ), Νούνιες (76′ Σαντάνα), Μαρτίνεθ (65′ Τόσιτς), Τσιλούλης, Καρλίτος (76′ Ακούνια).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (67′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Τζούριτσιτς (82′ Αϊτόρ), Μαντσίνι (67′ Παλάσιος), Βέρμπιτς (69′ Μπερνάρ), Ιωαννίδης (82′ Σπόραρ).