To νέο Volvo EM90 είναι  το πρώτο ηλεκτρικό premium MPV στην ιστορία της φίρμας. Τα αποκαλυπτήριά του στον κόσμο έχουν οριστεί για τις 12 Νοεμβρίου. Το EM90 είναι σχεδιασμένο για να  εξοικονομεί χρόνο και να μειώνει το stress των ιδιοκτητών του.

Το μεγάλο πλάτος της καμπίνας και ο χώρος για τα πόδια μέσα σε ένα premium εσωτερικό είναι το ένα ατού του με lounge καθίσματα με μαξιλάρια μηδενικής βαρύτητας -όπως αποκαλούνται-, μια μεγάλη πανοραμική οροφή.«Σχεδιάζοντας το EM90, εστιάσαμε στη δημιουργία ενός χώρου προσωπικής άνεσης και μιας εμπειρίας που δίνει έμφαση στο ταξίδι με στυλ και κομψότητα», λέει η Sophie Li (Σόφι Λι), Επικεφαλής Σχεδίασης στο Design Studio μας στη Σαγκάη. «Κατά τη σχεδίαση του εσωτερικού του EM90, δώσαμε έμφαση σε ένα αυτοκίνητο που λειτουργεί το ίδιο καλά όταν βρίσκεστε στον δρόμο για την εργασία αλλά και όταν ταξιδεύετε με την οικογένειά σας. Ήταν μία συναρπαστική αποστολή για όλη τη σχεδιαστική ομάδα.»

The new, fully electric Volvo EM90 is a Scandinavian living room on the move

Το EM90 διαθέτει το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό κατάλληλο τόσο για οικογενειακή όσο και για εταιρική χρήση, επιτρέποντάς να χρησιμοποιείτε ως  έναν προσωπικό χώρο για αποφόρτιση και χαλάρωση. Είναι ένα  premium 6-θέσιο με εξατομικευμένη ψυχαγωγία και επιλογές για την προσαρμογή της άνεσης, ελεγχόμενες μέσω του υποβραχιόνιου, καθώς και μία κομψή οθόνη αφής πάνω σε επιφάνεια από φυσικό ξύλο, πιστοποιημένο κατά FSC.

Στη δεύτερη σειρά, ειδικά lounge καθίσματα προσφέρουν στους επιβάτες όλες τις ανέσεις που θα μπορούσαν να επιθυμήσουν: λειτουργία μασάζ, ανεξάρτητες επιλογές για τον εξαερισμό και τη θέρμανση, καθώς και ενσωματωμένα τραπεζάκια και ποτηροθήκες.

Τα lounge καθίσματα της δεύτερης σειράς διαθέτουν επίσης μαξιλάρια μηδενικής βαρύτητας με δομή επτά επιπέδων και πάχος που υπερβαίνει τα 120 χιλιοστά, με στρώσεις υψηλής πυκνότητας που λειτουργούν σαν αποσβεστήρες, για άνεση αλλά και σωστή υποστήριξη. Όσο για την τρίτη σειρά, είναι εύκολα προσβάσιμη χάρη στις συρόμενες πίσω πόρτες και στη δυνατότητα των καθισμάτων της μεσαίας σειράς να σύρονται εμπρός-πίσω σε μεγάλο μήκος.

Οι επενδύσεις και τα μοτίβα του διακόσμου είναι εμπνευσμένα τόσο από τη σκανδιναβική φύση όσο και από την ασιατική τέχνη, δημιουργώντας μία συμβίωση που συνενώνει το σύγχρονο, εκλεπτυσμένο design με την ομορφιά του φυσικού κόσμου . Για παράδειγμα, τα μοτίβα της επένδυσης των καθισμάτων αντλούν έμπνευση από οροσειρές στην ομίχλη, ενώ τα ξύλινα τμήματα με τον οπίσθιο φωτισμό αντανακλούν την ομορφιά των ακτίνων φωτός που διαπερνούν ένα δάσος από μπαμπού.