Το NEXT LEVEL-ŠKODA STRATEGY 2030 είναι η στρατηγική της φίρμας, που εστιάζεται στην βιώσιμη παραγωγική διαδικασία και λειτουργία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και περιλαμβάνει τα ανακυκλώσιμα υλικά στα αυτοκίνητά της, την κλιματικά ουδέτερη λειτουργία των αυτοκινήτων της κ.α.

Επίσης, η αειφορία είναι στο επίκεντρο της φίρμας,  με απώτερο στόχο να μειώσει αποτελεσματικά το ενεργειακό αποτύπωμα CO2 των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων σε ολόκληρη την παραγωγική αλυσίδα. Στον τομέα των προϊόντων, η Skoda θα λανσάρει άλλα τρία αμιγώς ηλεκτρικά εως το 2026. Επίσης, ευελπιστεί, ότι έως το 2030, το 70% των πωλήσεων της να προέρχεται από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Παράλληλα, σκοπεύει να μειώσει τις εκπομπές CO2 του στόλου της σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% έως το 2030. Επίσης, η παραγωγική διαδικασία θα βασίζεται σε ολοένα και περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι και τα τρία εργοστάσια στην Τσεχία θα λειτουργούν με μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2030. Τα ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στο πρωτότυπο VISION 7S θα εφαρμοστούν και σε άλλα μοντέλα.  Όπως στα καθίσματα που προέρχονται από ανακυκλωμένα μπουκάλια ενώ, στο μέλλον μέσα στο σαλόνι θα υπάρχουν τμήματα κατασκευασμένα από πλαστικό και ίνες από ζαχαρότευτλα ή ίνες του φυτού καλαμιού. Επίσης, η εταιρεία επενδύσει στην επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως στην κατασκευή ενός νέου αιολικού πάρκου στη Φινλανδία.