Ο Γερμανός βγήκε σταδιακά από το κώμα στα τέλη Ιανουαρίου 2014 και επέστρεψε στο σπίτι τον Μάιο του ίδιου έτους για να ξεκινήσει τα επόμενα στάδια της διαδικασίας αποκατάστασής του. Έκτοτε, οι ενημερώσεις για την κατάστασή του είναι σπάνιες.

Ο φίλος και πρώην διευθυντής της ομάδας της Ferrari, Jean Todt, εξήγησε ότι είχε παρακολουθήσει αγώνες με τον Schumacher στην τηλεόραση, ενώ η σύζυγός του Corinne εξήγησε στο ντοκιμαντέρ του Netflix ο Schumacher ότι «ο Michael είναι εδώ, αλλά διαφορετικός».

Ο Felix Damm είναι ο επί μακρόν δικηγόρος του Schumacher και πριν λίγες ημέρες ανέφερε για τον πως έχει  αντιμετωπίσει η οικογένεια σχετικά με την δημοσίευση της κατάστασης του.

“Έμεινα έκπληκτος με το πόσα πολλά αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, παρόλο που δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες. Έως και ψεύτικες υποτιθέμενες ιστορίες από μηδενικές πληροφορίες είδαμε αλλά και συνέντευξη του που δημιουργήθηκε από AI  -τεχνητή νοημοσύνη και την έβαλε στην πρώτη σελίδα μεγάλο Μέσο .”

«Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα των οπαδών μπορεί να αντιμετωπίσει [την κατάσταση του Σουμάχερ] καλά και επίσης να σέβεται το γεγονός ότι το ατύχημα έχει δρομολογήσει μια διαδικασία στην οποία η ιδιωτικότητα είναι απαραίτητη και τώρα θα συνεχίσει να τηρείται».

Σχετικά με το αν πρέπει να γίνει αναφορά στην κατάσταση της υγείας του είπε:

«Φυσικά, συζητήσαμε πολύ για το πώς αυτό είναι δυνατό. Εξετάσαμε εάν πρέπει να γινει μια τελική αναφορά για την υγεία του Μάικλ και αν αυτό είναι ο σωστός τρόπος.” τονίζοντας ότι αυτό δεν θα είχε τέλος και τα ΜΜΕ συνεχώς θα ρωτούσαν πως είναι η οπτική του κατάσταση κ.α.