Με «Μεγάλη Νάκμπα» (δηλαδή «καταστροφή») απειλούν τους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης, όπως αναφέρει η Haaretz.

Φυλλάδια που ήταν γραμμένα στα αραβικά μοιράστηκαν και τοποθετήθηκαν στους υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτων στην Ντέιρ Ιστίγια, χωριό στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Τα φυλλάδια που μοιράστηκαν / Πηγή φωτογραφίας: Haaretz

Ο επικεφαλής του συμβουλίου του χωριού, Φιράς Ντιαμπ, δήλωσε στη Haaretz ότι τα φυλλάδια τοποθετήθηκαν στα αυτοκίνητα των ντόπιων που μάζευαν ελιές στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Ντιαμπ, Ισραηλινοί έποικοι έφτασαν με τα αυτοκίνητά τους και πέταξαν πέτρες στους ντόπιους.

Τι είναι η Νάκμπα

Η Νάκμπα σημαίνει κατά λέξη καταστροφή ή κατακλυσμός. Ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει τόσο τα γεγονότα του 1948 («Παλαιστινιακή Καταστροφή») όσο και τη συνεχιζόμενη κατοχή των Παλαιστινίων στα παλαιστινιακά εδάφη (στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας), καθώς και τη δίωξη και τον εκτοπισμό τους από τα παλαιστινιακά εδάφη και σε παλαιστινιακούς προσφυγικούς καταυλισμούς σε όλη την περιοχή.

Νέοι σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα

Την ίδια ώρα, σφοδροί βομβαρδισμοί είναι σε εξέλιξη στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το ίντερνετ.

Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές».