Ένα ζευγάρι φιλιέται με πάθος υπό τον ήχο του τελευταίου καλέσματος της πτήσης του ενός εκ των δύο, μια μητέρα γεμίζει την χειραποσκευή του γιου της με ότι μπορεί να αγοράσει από το μαγαζί με τις σοκολάτες του αεροδρομίου, δύο φίλες δίνουν υπόσχεση ότι τα μηνύματα ανάμεσα τους θα συνεχίσουν να πέφτουν καθημερινά βροχή μέχρι να συναντηθούν ξανά.

Οι αποχαιρετισμοί των αεροδρομίων ανέκαθεν ήταν γεμάτοι έντονα συναισθήματα, τόσο γι’ όσους έφευγαν μακριά, όσο και για εκείνους που έμειναν πίσω να αναμένουν την επιστροφή τους. Γι’ αυτό, άλλωστε, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των πιο διάσημων ρομαντικών κομεντί.

Η μέρα που άλλαξε τα ταξίδια

Η Μαύρη Τρίτη της 11ης Σεπτεμβρίου του 2011 δεν σηματοδότησε μόνο την έναρξη του παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας, αλλά άλλαξε δια παντός τα ταξίδια με το αεροπλάνο. Οι αυστηρότεροι  έλεγχοι, τα υγρά σε μπουκαλάκι των 100ml και οι υποχρεωτικοί αποχαιρετισμοί σχεδόν από τα πάρκινγκ ολιγόλεπτης στάθμευσης των αεροδρομίων έκλεψαν τη μισή χαρά του ταξιδιού. Ο κοροναϊός απλά κατάπιε την υπόλοιπη με τον ζόφο, που άπλωσε σε κάθε γωνιά της γης.

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου και την Covid 19 τα ταξίδια αλλάζουν ξανά

Σήμερα. που η Covid 19 απασχολεί ακόμα τον κόσμο αλλά δεν τον σκοτώνει επιτόπου κατά χιλιάδες, παρά τις μεγάλες προκλήσεις ασφαλείας σε κάθε γωνιά της γης, ιδιαίτερα τώρα που ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έχει επαναφέρει τον φόβο των ύπουλων ισλαμικών χτυπημάτων σε κάθε μεγάλη πρωτεύουσα της, οι Αμερικανοί πραγματοποιούν μια γλυκόπικρη επιστροφή στο πρόσφατο παρελθόν.

Η Αμερική κάνει την αρχή

Για την ακρίβεια, όπως γράφει το CNN, από την 1η Νοεμβρίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας στην πολιτεία της Πενσυλβάνια οι συνοδοί των ταξιδιωτών θα έχουν ξανά την ευκαιρία να τους συνοδεύουν μέχρι την gate που θα τους βάζει κατευθείαν στο αεροπλάνο του προορισμού τους.

Το πρόγραμμα φέρει την ονομασία Wingmate και προβλέπεται να εφαρμοστεί στην Τούλσα, το Ντιτρόιτ, το Σιάτλ και τη Νέα Ορλεάνη. Σύντομα και στην Ευρώπη;