«Το debate ήταν καταλυτικό, την τελευταία εβδομάδα και όσο περνούσαν οι μέρες πίστευα ότι θα κερδίσω, δηλαδή από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σχετικά με τη νίκη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Νομίζω ότι οι πολίτες προτίμησαν μία νέα, θετική πρόταση, όχι τοξική, με συγκεκριμένες θέσεις, η οποία αφορούσε τις γειτονιές, τα μικρά καθημερινά θέματα που όμως είναι πολύ σημαντικά, δηλαδή θέματα για το πράσινο,την καθαριότητα, τα πεζοδρόμια», πρόσθεσε.

«Να γίνει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, πολύ ωραίο, βιοκλιματικό»

Ερωτηθείς για το ποια είναι η θέση του για τη διπλή ανάπλαση ο ίδιος ανέφερε: «Θέλουμε να συνεχίσει, είναι κοστολογημένο στο πρόγραμμά μου, το μόνο άγχος μου είναι να προχωρήσει. Έχω σκέψεις που σχετίζονται με τη Λεωφόρο».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Να γίνει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, πολύ ωραίο, βιοκλιματικό. Θέλω να δω τους ανθρώπους και τους φορείς. Να δημιουργηθεί ίσως μία ιστορική κερκίδα για τους κατοίκους της περιοχής. Υπάρχει επίσης μεγάλο πρόβλημα με τα γήπεδα 5Χ5, θα μπορούσε να φτιαχτεί ένα μικρό γήπεδο, ιστορικό. Θέλω να προχωρήσει πολύ γρήγορα», ανέφερε ο Χάρης Δούκας.

Χάρης Δούκας – Νέος δήμαρχος Αθηναίων

«Πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση για την αποτροπή του εγκλήματος»

Σχετικά με το θέμα της τοποθέτησης καμερών ο κ. Δούκας δήλωσε πως «Δεν είναι η προτεραιότητά μου, στο Βέλγιο είδαμε ότι υπήρχαν κάμερες και είδαμε τους πυροβολισμούς.

Το θέμα είναι να υπάρχει αστυνομία προκειμένου να αποτρέψουμε το έγκλημα, στόχος είναι η ασφάλεια. Φώτα, κοινωνική ένταξη, αστυνόμευση και κάμερες. Ένα συνολικό πακέτο που εγώ προσωπικά θα δώσω μάχη για αυτό», εξήγησε.

«Το χρέος μου είναι να λύσω προβλήματα στις γειτονιές»

Αναφορικά με τις προτεραιότητες που έχει θέσει για την Αθήνα ο ίδιος είπε «Αρχικά θα ανοίξω τη Βασιλίσσης Όλγας και μετά θα δημιουργήσω ένα γραφείο για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας».

«Εγώ πλέον είμαι δήμαρχος Αθηναίων, το χρέος μου είναι να λύσω προβλήματα στις γειτονιές, με αυτό ξυπνάω και με αυτό κοιμάμαι», συμπλήρωσε στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

«Η νίκη είναι νίκη της Αθήνας»

Ερωτηθείς για το αν αισθάνεται ότι είναι μία προσωπική νίκη των αυτοδιοικητικών εκλογών δήλωσε: «Η νίκη είναι νίκη της Αθήνας, το μήνυμα απο εμένα είναι ότι τα προβλήματα της Αθήνας δεν έχουν χρώματα και κόμματα, είναι όλων των πολιτών.

Θέλουμε να συνεργαστουμε με όσους πολίτες θέλουν να λύσουμε προβλήματα».

Δείτε το βίντεο