Mε κάτοικο της Γάζας επικοινώνησε το Live News, ο οποίος περιέγραψε τον πανικό που βίωσε το βράδυ της Τρίτης, όταν το Ισραήλ – όπως καταγγέλλεται, παρότι το Τελ Αβίβ το αρνείται – βομβάρδισε το νοσοκομείο Al-Ahri, οδηγώντας στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους.

Παράλληλα, εξηγεί πού έχει βρει καταφύγιο αυτές τις στιγμές ο άμαχος πληθυσμός της περιοχής, μιλώντας στο MEGA.

Πρόκειται για δύο μοναστήρια, ένα εκ των οποίων είναι η ιστορική Μονή του Αγίου Πορφυρίου, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο νοσοκομείο το οποίο καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς.

Να σημειωθεί ότι στη Μονή Αγίου Πορφυρίου έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής, ενώ τόσο το Πατριαρχείο όσο και η ελληνική κυβέρνηση έχουν στραμμένη την προσοχή τους εκεί.

Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επικοινωνία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίο συζήτησαν τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τον είχε διαβεβαιώσει πως η κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με την ισραηλινή πλευρά, για να προστατευθεί η Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα από πλήγματα των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η περιγραφή του για τον τρόμο της έκρηξης στο νοσοκομείο

– Κάτοικος: Έχω φύγει από το σπίτι μου και έχω πάει στο μοναστήρι εδώ. Περίπου 900 χριστιανοί έχουν έρθει εδώ. Και στο άλλο περίπου 500 άτομα.

– Δημοσιογράφος: Δηλαδή συνολικά πόσοι χριστιανοί είναι στα δύο μοναστήρια;

– Κάτοικος: Είναι περίπου 1500- 2000. Τα μοναστήρια βρίσκονται γύρω από το νοσοκομείο. Είναι κοντά, είναι περίπου 100 μέτρα, 200 μέτρα.

– Δημοσιογράφος: Ο βομβαρδισμός που έγινε χθες το βράδυ, τον ακούσατε; Τι επικράτησε;

– Κάτοικος: Πανικός, πανικός! Αυτά που γίνονται στην Γάζα είναι μακελειό! Ήταν περίπου στο νοσοκομείο, έχουν καταφύγει εκεί περίπου 4000 άτομα και αυτοί έριξαν έναν πύραυλο και δεν ξέρουμε ακριβώς πόσοι σκοτώθηκαν. Έγιναν σαν σεισμός όταν χτύπησαν. Ήμουν στο μοναστήρι.