Τουλάχιστον 1.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς.

Η οργάνωση Defense for Children International (DCI) δήλωσε ότι «οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει ένα παιδί από την Παλαιστίνη περίπου κάθε 15 λεπτά από τότε που οι Ισραηλινοί ξεκίνησαν τις αεροπορικές επιθέσεις τους».

Τουλάχιστον 1.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στη Γάζα

«Οι επιπτώσεις αυτού του πολέμου δεν θα επηρεάσουν μόνο τα θύματα που έχουμε χάσει, μερικά από τα οποία είναι ακόμη παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια των σπιτιών τους, και όχι μόνο τις κατοικημένες περιοχές που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, συμπεριλαμβανομένων των δικών μας σπιτιών, αλλά ο ψυχολογικός αντίκτυπος σε εμάς τους πολίτες και τα παιδιά μας θα είναι καταστροφικός», δήλωσε ο Μοχάμαντ Αμπού Ρουκμπέχ, επικεφαλής ερευνητής πεδίου στη Γάζα στο παράρτημα της DCI στην Παλαιστίνη.

Ένα παιδί σκοτώνεται ανά 15 λεπτά

Οι αριθμοί θανάτων και τραυματισμών που παρέχονται από το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα αφορούν μόνο άτομα που εισάγονται σε νοσοκομεία, επομένως τουλάχιστον 1.000 επιπλέον Παλαιστίνιοι εκτιμάται ότι αγνοούνται κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, γεγονός που καθιστά τον πραγματικό αριθμό νεκρών πολύ μεγαλύτερο.

Την ίδια ώρα ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Γάζα αυξήθηκε σε 2.837.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων έχει ανέλθει σε 2.837 μετά τους ολονύχτιους βομβαρδισμούς που συγκλόνισαν τη νότια πλευρά της Λωρίδας.

Με το όνομα στο χέρι για να τους αναγνωρίσουν

Παράλληλα, ραγίζει καρδιές το γεγονός ότι ορισμένοι γονείς γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους στο χέρι τους, προκειμένου εάν σκοτωθούν από βομβαρδισμό να είναι σε θέση να αναγνωριστούν.

Στο άκουσμα αυτής της θλιβερής τακτικής ξεκίνησε ένα κύμα συμπαράστασης από μαθητές σε διάφορα σημεία του κόσμου.