Η Πορτογαλία κατάφερε σε ένα ματς-ροντέο να επικρατήσει της Σλοβακίας με 3-2, φτάνοντας τους 21 βαθμούς στον 10ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024.

Μαζί με τους τρεις βαθμούς, η Πορτογαλία «κλείδωσε» ακόμη μια παρουσία σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, με τη Γερμανία να είναι έτοιμοι να φιλοξενήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του.

Ο CR7 κλείδωσε με 2 προσωπικά γκολ την νίκη-πρόκριση της χώρας του στο επόμενο Euro, βάζοντας για ακόμη μια φορά «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή του σε επιτυχία της Πορτογαλίας!

Αν προσθέσουμε και το Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτή είναι η 11η πρόκριση για την Πορτογαλία σε μεγάλη διοργάνωση, επί εποχής Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η επίδραση του νυν παίκτη της Αλ Νασρ και θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στο έθνος του, διακρίνεται στα νούμερα που έχει ο ίδιος με την φανέλα της Πορτογαλίας, συγκριτικά με τα στατιστικά προτού μπει στην ομάδα.

Πριν την εποχή του Κριστιάνο Ρονάλντο, η Πορτογαλία είχε συνολικά στην ποδοσφαιρική της ιστορία 3 προκρίσεις σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και άλλες τόσες σε Euro, ενώ σαν έθνος δεν είχε κατακτήσει κανένα τρόπαιο.

Τι συνέβη μετά; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπήκε στην Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας και η επίδραση που έχει σε αυτή, φαίνεται τρομακτική μετά από 20 χρόνια.

Το 2003 έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα ο πρώην παίκτης της Ρεάλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεταξύ άλλων και από τότε έχει δοξάσει τη χώρα του.

Τι σημαίνει αυτό; Πως πριν το 2003 η Πορτογαλία είχε 6 συνολικά προκρίσεις, ενώ μετά τον CR7 έχει 11! Πιο συγκεκριμένα έχει 5 προκρίσεις σε τελική φάση Mundial και 6 σε Euro, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα δύο τρόπαια που έχει χαρίσει. Το Euro του 2016 και το Nations League του 2019.