Δημοσίευμα του BBC αναφέρει ότι ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο φέρεται να έχει αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι πιθανό να σταθμεύσει στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία δήλωσε ότι δύο από τα οπλισμένα πολεμικά της μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron χρησιμοποιούνται από τις ισραηλινές δυνάμεις. Οι κινήσεις αυτές έγιναν μετά την ενημέρωση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, από τον Γιοάβ Γκαλάντ.

Τι ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ

Κατόπιν τούτων, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταδίκασαν τις «αδικαιολόγητες τρομοκρατικές πράξεις» της Χαμάς – αλλά προέτρεψαν επίσης το Ισραήλ να απαντήσει με «αναλογικότητα».

«Καθώς εξελίσσεται η σύγκρουση, η προστασία των αμάχων είναι απαραίτητη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. «Υπάρχουν κανόνες πολέμου».

Πάνω απ’ όλα, αυτό που επιδιώκει να πάρει το Ισραήλ είναι η διπλωματική υποστήριξη της επιχείρησης που διεξάγει στη Γάζα. Και από ότι φαίνεται, από την ανακοίνωση, κατάφερε να την πάρει.

Δημοσίευμα του BBC αναφέρει πως η Ελλάδα στέλνει πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο

Στην Ανατολική Μεσόγειο η φρεγάτα Ψαρά

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε, την Πέμπτη (12/10), την ένταξη φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στη μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο.  Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, «από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου και για αρχικό διάστημα περίπου 30 ημερών, η φρεγάτα ΨΑΡΑ του Πολεμικού Ναυτικού εντάχθηκε στην Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη 2 (Standing NATO Maritime Group Τwo-SNMG 2), σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό».

Ακόμη, στο επόμενο χρονικό διάστημα είναι προγραμματισμένη η συμμετοχή της SNMG-2 σε ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει ότι υπάρχει αίτημα για τη συνοδεία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, το ΓΕΕΘΑ υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα δεν έχει υποβληθεί αίτημα για συνοδεία του USS GERALD R. FORD από την SNMG-2.