Ο Λάκης Γαβαλάς το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Π.Ο.Π. Μαγειρική» στην ΕΡΤ και μίλησε για τη σχέση του με τη μαγειρική, το φαγητό στη φυλακή και τον λόγο που δεν προτιμά να τρώει αγγούρι.

Από τα παιδικά χρόνια μέχρι τις φυλακές του Κορυδαλλού

«Είχαμε πολύ μικρές γειτονιές και πήγαινα να παίξω στην αυλή που μετά έγιναν οι φυλακές Κορυδαλλού. Πού να ήξερα ότι θα με φιλοξενούσαν χρόνια μετά! Έμπαινα στην κουζίνα με τη μαμά αλλά δεν ασχολήθηκα με τη μαγειρική πριν πάω στην Ιταλία. Πήγα στα 19 και ήταν τα πιο δύσκολά μου χρόνια σε επίπεδο πειθαρχίας. Δεν ξεφεύγω ποτέ από την πειθαρχία, δεν πίνω, δεν ερωτεύομαι. Καλά με πήγε μέχρι σήμερα, δυστυχισμένοι οι άλλοι που τους απορρίπτω αλλά τι να κάνουμε;

Το λάδι έχει ακριβύνει, το χρησιμοποιώ μόνο για ξεμάτιασμα! Τώρα ζω σε ένα μικρό σπίτι σε σχέση με παλιά που είχα δύο σεφ και είχα 15 άτομα να καθαρίζουν σκόρδα και κρεμμύδια» ανέφερε ο Λάκης Γαβαλάς.

«Είχα το αβαντάζ να μου φέρνουν από έξω και ο μόνος βοηθός που μου έμεινε μου έφερνε κάποιες φορές. Επίσης είχα δύο συγκρατούμενους που μαγείρευαν τέλεια. Στη φυλακή μπορείς να αγοράσεις υλικά, υπάρχει μανάβης, μπακάλης και ένα μικρό κουζινάκι που μαγειρεύεις. Ο Κορυδαλλός είναι μια μεταγωγική φυλακή, δεν είναι κλειστή όπως του Μαλανδρίνου που έχω πάει. Δεν έχω πάει σε άλλη. Να με πάνε σε καμιά αγροτική να βρω έναν αγρότη, να ζούμε τον έρωτά μας, να σπέρνουμε, να θερίζουμε.